SKOLMAT: Team Nanna kan vinna guld – igen

>>     
På tisdag tävlar kockar från Nannaskolans restaurang i SM i skolmat. Tävlingen arrangeras vartannat år och i år är Nannaskolans ”Team Nanna” ett av fem lag som har blivit uttagna att tävla om segern.

De tävlande lagen ska inte bara laga god mat, de ska också närings- och kostnadsberäkna måltiden samt tillaga allt på tid inför en sittande jury. Lagen tillagar sina finalrätter som en ordinarie lunch i sina egna skolkök inför en jury. Recepten ska hålla för minst 100 personer där snittkostnaden per portion inte får överstiga 12 kronor.
De tre bästa skolmatsrestaurangerna går vidare i tävlingen som slutligen avgörs i Göteborg, 22–23 mars. 

I Team Nanna ingår Patti Uddén (lagledare), Sofia Treekrem-Runge och Mohammed Alam.

Det är inte första gången som Nannaskolan utmärker sig för sin skolmat. 2017 vann Nannaskolan pris som Sveriges bästa skolmatsrestaurang i tävlingen White Guide Junior. Den har också kvalificerat sig till semifinalen i tävlingen Arlas Guldko 2018.

Tävlingen hålls i Nannaskolans Bistro, Kungsgatan 24, tisdagen den 30 januari, mellan 11.00 och 13.00. Journalister som vill följa tävlingen är välkomna från 9.00 när rätterna börjar lagas. De andra lagen i årets final kommer från Örmoskolan i Tingsryd, Smedstorps skola i Tomelilla, Dingleskolan i Munkedal och Navets skola i Örebro.

Skolmatsgastro eller SM i skolmat är en tävling för skolmatskockar. Den äger rum vartannat år och arrangeras av Lantmännen. Tävlingens syfte är att höja statusen på skolmaten och skolkockarna samt inspirera till sunda maträtter och en god matkultur.
// Signerat Uppsala kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler nyheter

Uppsala vidare mot att bli europeisk kulturhuvudstad 2029

STUDIE | Distansundervisning ledde till minskad vård för psykisk ohälsa

LITTERATUR | Ny bok om strömmad läsning

Sportlovsveckan på UKK

Han blir Uppsalas nya stadsarkitekt

Uppsala utsedd till Sveriges främsta idrottskommun