0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

>>      
Förmedlingen av hyresrätter har gått på högvarv sedan uppstarten och under 2017 förmedlade Uppsala Bostadsförmedling fler än 3 800 bostäder.

– Vi är glada över att ha lyckats samla lediga bostäder på en och samma plats och hjälpt så många bostadssökande att hitta ett boende Ökningen beror till stor del på att det finns gott om nyproducerade hyresrätter i många delar av Uppsala, säger Mona Lindén, vd på Uppsala Bostadsförmedling. 

Utbudet är stort och kötiderna för de förmedlade bostäderna varierar beroende på antal rum, område och hyra. Nyproducerade bostäder har vanligtvis betydligt kortare kötid än det befintliga beståndet. En fjärdedel av de nyproducerade bostäderna har förmedlats med upp till 1 års kötid medan endast 5 procent av bostäderna av det befintliga beståndet förmedlas med samma kötid. 

Allt fler hyresvärdar visar intresse av att samarbeta med Bostadsförmedlingen. Vid årets slut hade 20 hyresvärdar i fyra kommuner i Uppsalaregionen etablerat samarbete med Bostadsförmedlingen. 

– Det är glädjande att så många hyresvärdar har upptäckt vår förmedlingstjänst som ett komplement till sin uthyrningsverksamhet. Extra glädjande är Rikshem har valt att flytta över sin kö för bostäder i Uppsala och Knivsta till oss. På vår webbplats har vi över 10 000 besökare per dag och den digitala förmedlingstjänsten gör det enklare för hyresvärdar och bostadssökande hitta varandra, säger Mona Lindén.

Foto: Pixabay

Snabbfakta för 2017:
• Totalt antal förmedlade bostäder: 3855
• Förmedlade studentbostäder: 1712
• Förmedlade nyproducerade bostäder: 976 personer i bostadskön: 92 407
• Anslutna hyresvärdar: 20

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.