BOKTIPS:
Uppsalakusiner skriver Uppsaladeckare

| LITTERATUR |
I höst landar Ord betalar ingen skuld i en bokhandel nära dig.

Idén om att skriva en bok tillsammans hade kunnat rinna ut i sanden, men uthållighet lönar sig. Efter fyra års arbete ligger deras deckare snart på bokhandelns diskar. Håkan Andersson och Peter Jacobson är krimkusinerna från Uppsala som delar intresset för att skriva. I höst släpps deras debutroman Ord betalar ingen skuld på bokförlaget Southside Stories.

Utredaren Jennifer Mokvist återvänder till arbetet efter ett par traumatiska år som infiltratör bakom sig. Hon dras in i en komplicerad utredning när Daniel Axelsson, chef på Migrationsverket och tidigare polis, hittas kallblodigt mördad i ett utsatt område i Uppsala. Polisens resurser är sedan länge hårt ansatta av de många skjutningarna i staden och Jennifer behöver samarbeta med utredaren Klasse som aldrig varit involverad i en mordutredning någonsin. Samtidigt dras fastighetsmäklaren Stefan in i en mystisk härva av trakasserier i Stockholm. Att kusinerna skrev just en kriminalroman är ingen slump, Peter har arbetat som polis i Uppsala i tjugofem år. Håkan arbetar som kommunikationschef och har ett långt arbetsliv bakom sig där skrivandet varit centralt. Båda är stora konsumenter av just deckare.

Författarparet Håkan Andersson och Peter Jacobson debuterar med debutromanen Ord betalar ingen skuld.

– Efter ett antal år av gles kontakt förde en fråga om vår farmor/mormors kvarvarande smycken oss samman igen. Borde vi inte göra något ihop? Från den ena dagen till den andra var vi plötsligt igång och sedan har det rullat på. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt och det är fantastiskt roligt att skriva tillsammans med någon annan, säger Håkan Andersson.

– Genom åren på tre olika statliga myndigheter har jag haft förmånen att jobba med många otroligt kompetenta, driftiga och modiga kvinnor. Det ville jag verkligen försöka skildra och därför byggde jag upp karaktären Jennifer som en blandning av dessa kvinnor, berättar Peter Jacobson. Ord betalar ingen skuld är en fängslande berättelse där varje sida vibrerar av spänning och överraskande vändningar. Boken släpps i fysisk upplaga, som ljudbok och e-bok den 4:e september 2024.

Extern skribent: Southside Stories AB | 2024-06-16

 

 

 

 

Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer