0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

>>     
Republiken Finland fyller 100 år den onsdagen den 6 december 2017. Uppsala kommun firar detta med att bjuda på tårtkalas för alla åldrar, lördagen den 2 december 15.00–17.00, på Uppsala Konsert & Kongress.
Födelsedagsfirandet innehåller förutom tårtkalas även musik, tal och film. Det inleds med att kommunalrådet Ilona Szatmári Waldau (V) hälsar välkommen. För musiken står vokalkvartetten Äijä och sångerskan Sanna Ruohoniemi med band. Författaren Tuija Nieminen Kristofersson festtalar under rubriken Starka finska ord. Barnprogram i form av interaktiv dans blir det med Tanja Tuurala. Programmet är tvåspråkigt, på både finska och svenska. 
Redan från klockan 11.00 är restaurangen öppen för barnpyssel. Under dagen kommer också ett antal kortfilmer av Uppsalafilmaren Mervi Junkkonen att visas.
– Temat för jubileumsåret Finland 100 år är ”Tillsammans”. Uppsala kommun firar födelsedagen tillsammans med alla intresserade Uppsalabor. Det är viktigt att uppmärksamma mångfalden i Uppsala och många här har anknytning till Finland, säger Ilona Szatmári Waldau (V), kommunalråd.

Programpunkterna har fri entré och tårta bjuds till de första 200 personerna. Läs mer om firandet: www.uppsala.se/kampanjsidor/grattis-finland-100-ar/

Finlands 100 år firas på många håll i Sverige. I Uppsala kommun bor och verkar många med koppling till Finland eller med ett intresse för landet och dess historia. På så, och många andra, sätt är Finland närvarande i dagens Uppsala.
// Signerat Uppsala kommun/ UM Luthagsnytt™

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.