KONST: NORRÆNT LJÓS / Nordiskt Ljus

16-21 december | Mytisk stämning utlovas på Galleri Upsala   
>>   
Konstnären Sigríđur Huld Ingvarsdóttir håller sin första svenska soloutställning på Galleri Upsala i december. Tidigare har hon deltagit i grupputställningar i Stockholm och Simrishamn men nu är det dags att presentera sig ordentligt på hemmaplan. Hon arbetar främst i olja på duk men även i kol och krita på färgat papper. Inspirationen hämtar hon från barndomens fårfarm på norra Island och influenserna bidrar den isländska naturen, de gamla sägnerna och de isländska hästarna med.
– I de porträtt jag har med i utställningen avbildar jag starka kvinnor med inspiration från Valkyrian i den nordiska mytologin, berättar Sigríđur som arbetar med klassisk teckning och måleri där hon, till stor del, jobbar utifrån verkligheten för att fånga det ögat egentligen ser.

På utställningen kommer besökaren att möta målningar och teckningar som Sigríđur Huld Ingvarsdóttir har jobbat med de senaste tre åren. De är alla gjorda i realistisk, föreställande stil och utställningen vill hon ska andas mytisk stämning och nordiskt ljus.
Samtliga alster är till försäljning och reproduktioner i form av jul- och vykort (av några utvalda original) kommer också att finnas att köpa.

I och med att utställning hålls så nära jul vill hon bjuda uppsalaborna på en äkta isländsk specialitet i samband med vernissagen.
– Jag vill naturligtvis bjuda på isländska julkakor, ”mömmukökur” (mammas kakor) och lite varm glögg för att skapa en extra härlig stämning.
Hon kommer själv att vara på plats hela tiden i galleriet så att besökare som har frågor eller så önskar kan prata med henne.


Plats: Galleri Upsala på Svartbäcksgatan 21
Vernissage: 16 december kl. 12.00.
Övriga öppettider: 12-18

>> KORT OM Sigríđur Huld Ingvarsdóttir:
• Född och uppvuxen i Akureyri på norra Island.
• Har läst vid Myndlistaskólinn á Akureyri på Island och Swedish Academy of Realist Art i Simrishamn.
• Bor med pojkvännen Kári och hunden Flóki i centrala Luthagen

Islandsfödda konstnären Sigríđur Huld Ingvarsdóttir ställer ut konst på Galleri Upsala 16-21 december.

Fler nyheter

GRAFISK DESIGN | Agnes från Uppsala blev finalist i tävling om yttrandefrihet

SVERIGE | Mer barn- och ungdomsidrott än innan pandemin

BOENDE | Uppsalahem testar smarta droppmattor under kylskåp

SAMHÄLLE | Krafttag för mer jämställt och jämlikt Uppsala län

SENIOR | Äldreboendet Myrbergska gården satsar för att öka livskvaliteten

SVERIGE | Vårdförbundet varslar om övertidsblockad