0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

>>  
Den 14 november ordnas årets gymnasiemässa på Fyrishov för alla som ska välja gymnasium nästa år och deras föräldrar. Uppsalas gymnasieskolor, både de kommunala och de fristående, presenterar sitt utbud tillsammans med gymnasieskolorna i Tierp, Knivsta och Östhammar. I år görs en särskild satsning för att informera om yrkesprogrammen.

Gymnasiemässan brukar locka så många som 5 000–6 000 besökare. Den är en uppskattad möjlighet för dem som står inför att fatta ett av sina viktigaste beslut för framtiden att få svar på sina frågor.
– Gymnasiemässan riktar sig till alla som ska välja gymnasieprogram. Det är ett stort och viktigt beslut som påverkar ens framtid, så det är viktigt att få ordentligt med information så att man gör ett bra val, säger Süleyman Anter, projektledare för gymnasiemässan.

I år görs en särskild satsning på att presentera gymnasieskolornas yrkesprogram. Flera representanter för en rad yrkesbranscher ska vara på plats. I april nästa år arrangerar Uppsala kommun Yrkes-SM tillsammans med WorldSkills Sweden. Under gymnasiemässan ordnar de seminarier om yrkesprogrammens möjligheter.

– Yrkesprogrammen leder i många fall till jobb direkt efter gymnasiet, samtidigt som kan vara högskoleförberedande. Vi behöver både hantverkare och undersköterskor, så jag hoppas att många tar chansen att söka utbildningar som är viktiga för att samhället ska fungera, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Besökarna kommer att kunna ta del av allsidig information i gymnasieskolornas olika montrar. Även studie- och yrkesvägledare finns på plats och svara på frågor.

Gymnasiemässa pågår mellan 9.00–19.00 i Fyrishov hallarna B, C och D den 14 november.
// Signerat Uppsala kommun


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.