MUSEIDAGEN: Avslöja experternas lögner i Tropiska Växthuset

>>     
Ska du till Tropiska växthuset på söndagens Museidag? Där kommer det att finnas en utmanande tipspromenad där du bara kommer fram till målet när du har svarat rätt på frågorna. Hur duktig är du på att avslöja de falska svaren, och kan du avgöra vilken av våra växtexperter som talar sanning under visningen kl. 14? 

Det är inte ofta som dessa grönskans experter tillåts att ”ljuga” på jobbet. Här gäller det experter som ofta anlitas av radio som experter på odling, arter, Carl von Linné och för att kommentera vädereffekter på skörd och fruktsättning m.m. Nästa vecka kommer flera av dem att hålla i Uppsalas del av den orangeursutbildning som ges i Sverige i år igen. Tidigare kurstillfällen har bland annat hållits på Gunnebo slott. Ett tjugotal kursdeltagare kommer till Uppsala för att få lära sig om omplantering, beskärning och bekämpning av ohyra på de växter som trivs bäst i Medelhavsklimat. Vårt orangeri är unikt i norra Europa, dels för att det har varit i kontinuerlig drift i mer än 200 år och dessutom för att det innehåller så många olika arter. Här odlas runt 100 olika arter av citrus, palmer, pelargoner, buxbom och Prunus-arter m.m.
Välkommen in att lära mer om dem. Orangeriet är öppet tisdag-fredag klockan 9-15.

Tipset!
Gunnar Petersson-föreläsning som Linnés Vänner ordnar den 16 november. Årets föreläsning hålls av författaren och debattören Göran Greider som presenterar sin nya bok I trädgården hörs andra ekon.
Tid och plats: Torsdag 16 november, kl. 19:00, Ekmansalen, Evolutionsbiologiskt centrum (EBC), Norbyvägen 14. Snittar och ”bubbel” serveras till en kostnad av 50 kr (medtag kontanter). Föranmälan görs till ann-mari.jonsson@lingfil.uu.se


Fler nyheter

KULTUR —
Skönt groove väntar på Uppsala Reggae Festival 2024

UTFLYKTSMÅL —
Sommarens bakluckeloppis i Ulva

STRANDH-
HUGGET hos folkäre KNUT KNUTSON

KULTUR —
Utställningen Svampskogens hemligheter

UPPSALA FÖRR —
Historiska temavandringen ”De som drev framåt”

SJUKVÅRD —
Undernäring hos sjuka och äldre behöver uppmärksammas mer