0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

>>

 

Lördag 23 september, från 12.00-16.00, levererar hela stadsdelen Stenhagen ett smörgåsbord av spännande aktiviteter för stora och små. Det blir scenuppträdanden med kändisar, pröva på-aktiviteter, ansiktsmålning och en stor loppmarknad, allt sprunget ur lokala krafter.

 

– Stenhagens dag är kultur och folkfest. När vi samlar hela Stenhagen och visar upp allt som finns så hittar vi en otrolig mångfald. Jag tror att vi är många som kommer känna stolthet på Stenhagens dag, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.  

– Vi har ett rekordstort engagemang av lokala aktörer i år och programmet är större än någonsin. Det känns också extra viktigt just nu att verkligen visa det goda engagemanget som finns i stadsdelen, säger Clara Lundmark, kulturhusets verksamhetsledare.

Några höjdpunkter i programmet är:

  • Teater Prego med en familjeföreställning med improviserad sagomusikal
  • Biblioteket firar Bamses 50-årsjubileum
  • Martin Mutumba M9 spelar på scenen

– Vi är så glada att Martin Mutumba M9 kommer att spela för oss. Hittills är han mest känd som fotbollsspelare och för sin självbiografiska bok. Men nu har du chansen att se honom på scen i egenskap som musiker, säger Clara Lundmark.

Läs hela programmet för Stenhagens dag här!

För Stenhagens dag ansvarar Stenhagens kulturhus i samarbete med lokala föreningar, företag och organisationer alla med anknytning till stadsdelen. Programmet pågår från 12.00 till 16.00

Om Stenhagens kulturhus

Stenhagens kulturhus är den centrala mötesplatsen i Stenhagen. Här finns bibliotek, fritidsgård, en restaurang för elever och seniorer, idrottshallar, kulturskola och rum för föreningsliv. Kulturhuset erbjuder ett brett utbud av kulturprogram och kurser för alla åldrar med stort fokus på barn och unga. Största delen av verksamheten är kostnadsfri.

Extern skribent: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.