UPPSALA ÖSTRA | Ny ishall i Gränby ger fler träningsytor

>>

Projekteringen av en ny ishall i Gränby kan nu påbörjas efter att idrotts- och fritidsnämnden antog ett nytt funktionsprogram i onsdags. Hallen beräknas stå färdig våren 2025.

 

Arbetet med en ny ishall i Gränby går vidare, det beslutade idrott- och fritidsnämnden 7 juni. Beslutet innebär att Uppsalas föreningar inom issport får fler ytor för träning. Hallen kommer även att kunna användas av skolor och av allmänheten.

Gränby sportfält har utvecklats starkt under de senaste åren och är idag ett populärt anläggnings- och arenaområde för flera olika idrotter. Här finns fyra befintliga ishallar för konståkning, ishockey och bandy samt utomhusarenan för friidrott. Här finns också IFU Arena för innebandy och friidrott och UTK-hallen för racketsport.

Den nya D-hallen är utformad med breddidrott i åtanke och kommer att gynna alla issporter.

– Det är utmärkt att vi går vidare med projektering och så småningom byggstart för D-hallen. Vi behöver mer istid till klubbarna och detta är en viktig investering för både idrotten i sig, men också i folkhälsan och våra elitidrottare, säger Magnus Jansson, idrottschef i Uppsala kommun.

Uppsala kommun kommer att hyra ishallen av Uppsala arenor och fastigheter och därmed ha ansvaret för att bestämma vilka verksamheter som kommer att finnas i anläggningen. Kommunen kommer i sin tur att hyra ut hallen till föreningar, skolor och andra idrottsutövare.

Extern skribent: Uppsala kommun | 2023-06-12

 

 

 

Fler nyheter

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord