0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Signerat: Uppsala kommun  
>>  
Jällagymnasiet och Ekebygymnasiet har gått ihop och bildat Uppsala yrkesgymnasium. Med sina 900 elever blir man störst i Uppsala på gymnasial yrkesutbildning. 
Den 21 augusti börjar eleverna som får en utbildning som i de flesta fall leder till anställning direkt efter examen.
Inom Uppsala yrkesgymnasium finns sex yrkesprogram, språk- och yrkesintroduktionsverksamhet, lärlingsutbildning, YH-utbildning, djurvård, biomedicinsk teknik, SLUs: skogliga basår, och gymnasiesärskola. Verksamheten har nyligen expanderat och kommer att fortsätta växa framöver. Senaste tillskottet är bygg- och anläggningsprogrammet som tillhör Jälla men kommer att finnas kvar på Bolandsgatan tills hösten 2019 när de nya undervisningslokalerna på Jälla står klara. Då flyttar även el- och energiprogrammet och vvs- och fastighetsprogrammet dit.
– Vi har lång erfarenhet av att utbilda ungdomar till yrken som ger kvalificerade jobb. Det finns ett starkt engagemang hos lärarna och våra kontakter med branschen underlättar för eleverna, både under studietiden och på vägen ut i arbetslivet, säger Elin Dahm, rektor för Uppsala yrkesgymnasium. 
Uppsala yrkesgymnasium erbjuder utbildningar som är efterfrågade på arbetsmarknaden och som i de flesta fall leder till anställning direkt efter examen. Samtidigt ger utbildningarna möjlighet att läsa vidare, starta eget eller arbeta utomlands. 
– Yrkesprogrammen är avgörande för den nationella kompetensförsörjningen och därför är satsningen på Uppsala yrkesgymnasium viktig, säger Erik Ojala, chef för kommunal gymnasieskola.
[Signerat Uppsala kommun]

(Foto: Uppsala kommun)
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.