0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second

• UNGDOMSREDAKTIONEN • LÄNKAR | SmultronställenUPPSALAMAGASINET LUTHAGSNYTT (UMLN)
»


|BILDEN: Badplats vid Wiks slott. (Arkivbild).

»

»»
Äntligen sommarlov, för mig och många andra. Men i år blir det en annorlunda sommar, inte så som vi hade tänkt oss för några månader sedan. Corona har tvingat oss att ställa in många planer. Men kommer det att ge sommaren en lägre kvalitet? Bara om vi låter det hända. Med lite research, en cykel och en picknickfilt kan den här sommaren leva upp till alla förväntningar! 

Uppsala är en vacker stad med många fina parker, försök att besöka så många så möjligt! På med solglasögon, packa ner en filt och fika i väskan och ta med dina kompisar. En perfekt möjlighet att ta aestethic” instabilder och ha roligt!

Svalka av dig sommarens hetta med ett uppfriskande dopp. Storvad, Lyssnaängen och Fjällnora är mysiga badplatser som är tillgängliga för de flesta. Om man bor i Luthagen och inte har ork att åka buss i tjugo minuter kan man bada i Fyrisån. Jag vet vad du tänker, det känns lite sådär halvtrevligt att bada i vatten som runnit genom halva stan eller åkt förbi ett reningsverk, vem vet vad som finns i det vattnet!”  Jag förstår och håller till viss mån med. Men det finns en enkel lösning, bada innan ån har passerat stan! Till exempel runt Fyrishov, där det finns det flera bryggor. 

Om du gillar dagsutflykter och vill komma ut i naturen rekommenderar jag att du slår upp din dator och skriver in ”www.smultronstallen.nu”. Det är länsstyrelsen som har sammanställt en webbplats med trivsamma utflyktsmål i länet. Några ställen jag själv besökt är Dalkarlskärret, Biskopseken Biskop-Arnö, utkiksplatsen Oxhagen och Wiks slott. 

Dagar då vädret inte tillåter uteaktiviteter kan du lägga dig i soffan med en bra bok. Här kommer några tips på aktuella sådana.

Juni är Pridemånad. Golden boy”,” Allt du gav mig var minnen”, Call me by your name”  och Its not like its a secret”, är bra böcker med karaktärer inom HBTQ+ spektrumet. 

Just nu pågår det även protester i USA och i resten av världen mot rasism och polisvåld, framförallt mot svarta. Americanah” och The Hate U Give” är två böcker som handlar om just det och som har öppnat mina ögon inför vardagsrasismen svarta utsätts för i USA. Alla dessa böcker rekommenderar jag starkt.

Om du inte gillar att läsa eller vill ha lite variation kan du alltid se på film.

Det finns ett stort utbud av bra filmer på “cineasterna” för alla som har ett lånekort på biblioteket, där kan man låna tre filmer i veckan. SVT play (Film) har ofta också bra filmer. 

Även om corona förstörde några sommarplaner hoppas jag att du får ett bra sommarlov, upptäcker Uppsalas skönhet och har väldigt kul! ««

_____________________________________________________________
Artikelförfattare: Nohmi Reimegård, redaktör UNG.red. © 2020 UMLN

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.