SPORT | Svenska Parasportgalan blir av – ”Är viktigare än någonsin nu”

• SPORT & IDROTT • ELIT | Parasport / GALA / Länkning / Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige, belyser vikten av att se möjligheter istället för hinder.

>>
INFÖR: MÅNDAG 30 MARS, KL. 19.00
Svenska Parasportgalan 2020 kommer hylla aktiva och ledare på ett nytt och innovativt sätt. ”Vi tycker det är viktigare än någonsin att hylla våra idrottare just nu”, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige.

Fjärde upplagan av Svenska Parasportgalan kommer likt tidigare år att hylla och lyfta fram svensk parasport i rampljuset.

I tider då de flesta evenemang ställs in på grund av coronaviruset har Parasport Sverige istället valt att göra om Svenska Parasportgalan 2020 till en stor tv-produktion där alla kan uppleva kvällen tillsammans hemifrån.

– Vi vill skapa möjligheter istället för hinder, i den här tiden tycker vi att det är extra viktigt med gemenskap. Vi vill bidra med det genom att hylla våra idrottare med en gala som är tillgänglig för alla, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande för Parasport Sverige.

Klicka här: Livesändning [Länk]

Galasändningen börjar klockan 19.00 måndagen den 30 mars. Under kvällen kommer det att delas ut hela nio priser till aktiva, ledare och föreningar som under 2019 har presterat något alldeles extra.

– Det kommer bli en fantastisk kväll där vi får möjlighet att hylla alla otroliga prestationer våra aktiva inom svensk parasport gör varje år, avslutar Åsa Llinares Norlin.

Läs mer: De nominerade är …

Paralympiska stjärnan konferencier 
Den före detta paralympiern med hela fyra medaljer från Rio de Janeiro 2016, Maja Reichard, kommer vara konferencier på galan tillsammans med Radiosportens Lasse Persson.

<<
_________________________________________________________________
Artikelförfattare: Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Fler nyheter

UPPSALA
Kommunens befolkningsprognos 2024–2050

TIPS & RÅD
Våren är här – så gör du om du hittar en djurunge

F&V
Nya mekanismer bakom antibiotikaresistens

INSÄNDARE:
Raggmunk och fläsk … Och spårväg!

FOLKLIGT
Festligt på Fyrisgårdens Broloppis

SPORT
Uppsalas Patricia Kamga slog svenskt juniorrekord