TIPS & RÅD —
Älskade (dyra) kaffe

KONSUMENT
Måltidsskribenten Henric C. Lindberg debuterade som skribent i UMLN i vårt förra nummer. Nu ger han tips på hur vi kaffeälskare får ut mer av de ädla bönorna.

Många har noterat de höga kaffepriserna. Ett enkelt sätt att spara, både pengar och på miljön, är att försöka ta vara på så mycket som det går.

Snittsvenskens kaffesvinn uppgår nämligen till nästan sju liter per år, och då räknas även de som inte dricker kaffe in! Här är några tips på hur du får ut med av de ädla bönornas:

• Brygg bara så mycket du dricker – det mest självklara tipset

• Häll upp kaffet i en termos – så har du gott om tid att dricka det

• Använd i matlagningen – kaffe kan ge smak åt marinader, såser och bakverk

• Frys in kaffe i iskuber – Perfekt att använda i iskaffe eller smoothies

 

Läs mer av Henric C. Lindberg på tema måltiden här: signaturlindberg.se

 

// Skribent: Henric C. Lindberg

 

 

 

 

 

 

 

Fler nyheter

TIPS & RÅD —
Älskade (dyra) kaffe