0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

• EKONOMI • BokslutUppsala kommun (Uk)

>>
Kommunen har nått sitt resultatmål och ytterligare stärkt sin ekonomiska ställning. Det preliminära bokslutet visar att Uppsala kommun för fjärde året i rad redovisar ett positivt resultat, 475 miljoner kronor för år 2019.

– Det är viktigt att vi har ordning och reda i Uppsalas ekonomi så att vi står rustade inför de ökande behoven i välfärden och kommande års ekonomiska utmaningar, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

BILDEN: Fyrisån nedanför Islandsfallet. (Foto: Tor Johnsson)

Kommunen har nått sitt resultatmål och ytterligare stärkt sin ekonomiska ställning. Uppsala kommuns kostnadskontroll och ekonomiska läge är en viktig förutsättning nu när vi går in i en försämrad konjunktur som sammanfaller med ökade demografiska utmaningar och stora investeringar. I resultatet ingår högre skatteintäkter, statsbidrag och lägre kostnader för pensionsskulden. Nämnderna har totalt sett ett överskott, även om vård- och omsorgsnämnderna haft särskilda utmaningar.

– God ekonomisk kostnadskontroll tillsammans med fokuserat arbete har varit en viktig del i fyra år av positiva resultat för kommunen. Samtidigt står vi inför utmaningar de kommande åren där försämrad konjunktur tillsammans med stora investeringar i ett Uppsala som växer kommer att kräva prioriteringar och uthållighet, säger Ola Hägglund, ekonomidirektör i Uppsala kommun.

Uppsala kommuns årsredovisning och bokslut ska antas av kommunfullmäktige 27 april.

<<
__________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.