0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

• DJUR & NATUR • LITTERATUR | Ny bok / Museum Biotopia / Uppsala kommun (Uk)

BILDEN: Bloggare, författare och fotograf Annika Rastén.
>>

Biotopia ger ut Naturbloggen i bokform. Den 7 februari släpper Biotopia bloggaren Annika Rasténs bok Mina äventyr i Upplands natur. Precis som i Naturbloggen utgår boken från författarens egna spännande upplevelser i den lokala naturen.

Annika Rastén är en uppländsk biolog från Dannemora och sedan 2016 en populär bloggare på Biotopias webbplats. I Naturbloggen berättar hon om sina naturupplevelser i närområdet. Hon möter uttrar som jagar fisk i Dalälven, skäggmesar som letar efter något ätbart i Hjälstavikens vasshav och ser spår i snön som avslöjar att ett lodjur har passerat natten innan.
_


BILDEN: Apollo- och älggräspärlemorfjäril.
_
– Annika är ute i naturen nästan jämt och är en engagerad ekoskådare. Det är alltid spännande att läsa om hennes upplevelser. Genom att ge ut hennes äventyr i bokform hoppas vi att ännu flera ska inspireras och ge sig ut på upptäcktsfärd i naturen. För äventyret finns där ute i Upplands natur, säger Virpi Lindfors, museichef på Biotopia.

I boken får läsaren följa med Annika Rastén genom landskapet till fots eller på cykel och med kameran redo. Hennes bilder visas också på Biotopia i dioramagången* i samband med bokreleasen.

Allmänheten är välkomna till bokrelease med Annika Rastén, biolog, bloggare, fotograf och författare.

_

BILDEN: En Myrspov.

*Diorama eller tittskåp (av grekiskans dioran, se igenom) är ett arrangemang med föremål i förgrunden och en fond, målad och kombinerad med förgrunden på ett sådant sätt att de ger en perspektivisk helhetsbild. (Källa wikipedia)

<<
___________________________________________________
Artikelförfattare: Museum Biotopia/ Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.