0 0
Read Time:58 Second

• TRYGGHET • UNDERSÖKNING | Statistik / Uppsala kommun (Uk)

>> Uppsala hamnar på plats 32 när tryggheten i 288 av landets kommuner rankas av Sveriges Kommuner och Regioner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Det är ett bra resultat och samma placering som vid senaste mätningen.

I onsdags, den 22 januari, publicerade Sveriges Kommuner och Regioner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) sin 40-sidiga rapport Öppna jämförelser: trygghet och säkerhet 2019 på webben.[Välj mellan läs eller ladda ned PDF]

Även om resultatet (plats 32 av 288) är bra så är vi inte nöjda. Trygghetsarbete är ett av våra högst prioriterade områden och något som vi lägger stort fokus på och kommer fortsätta att lägga fokus på de kommande åren.

I Uppsala kommuns Mål- och budget 2020, med plan för 2021–2022, finns ett tydligt uppdrag till organisationen om att tryggheten ska öka i hela Uppsala. För detta krävs både långsiktigt och kortsiktigt arbete. Vi arbetar därför både med förebyggande och avhållande åtgärder, så som stöd för ungdomar i utsatta situationer och ordningsvakter och kamerabevakning. Allt sker i nära samverkan med polisen.

<<
__________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun | 2020-01-23

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.