0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

• FUNKTIONSNEDSÄTTNING • Kultur & Idrott | Idéburet offentligt partnerskap / Uppsala kommun (Uk)

>>
Uppsala kommun (Uk) och föreningen Fyrisgården ska teckna avtal om ett Idéburet offentligt partnerskap. Överenskommelsen gäller 2020-2023 och har som mål att erbjuda en mer tillgänglig och jämlik kultur- idrotts- och fritidsverksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Från Uppsala kommun ingår kulturnämnden, idrotts- och fritidsnämnden och omsorgsnämnden i överenskommelsen. Den kommer att signeras av alla deltagande parter 25 januari på Fritid för alla-dagen på Fyrishov. Dagen arrangeras av Fyrisgården och nätverket Fritid för alla. Nätverket är viktig till del i partnerskapet.

Signeringsceremonin äger rum:

Tid: lördag 25 januari cirka 11.20

Plats: D-hallen på Fyrishov.

Den sker i samband med en inspirationsföreläsning som Aron Anderson håller innan själva Fritid för alla-dagen öppnar. Representanter från Uppsala kommuns berörda nämnder och Fyrisgården kommer att delta.

Media är välkomna att delta under både signeringsceremonin och Fritid för alla-dagen.

Syftet med partnerskapet är att öka tillgången och tillgängligheten till kultur-, idrotts- och fritidsverksamhet för personer med funktionsnedsättning i Uppsala kommun. Partnerskapet ska också underlätta för föreningar och verksamheter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning att utveckla sina verksamheter för målgruppen. Undersökningar visar att det finns ett stort behov av tillgängliga och inkluderande verksamheter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning och att det ger positiva effekter på både den fysiska och psykiska hälsan.

– Alla Uppsalabor ska ha möjlighet till en tillgänglig och meningsfull fritid. Därför känns det väldigt positivt att vi kan skapa ett fördjupat samarbete med Fyrisgården med deras breda verksamhet för personer med funktionsnedsättning, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande.

– Fyrisgården är en otroligt viktig aktör i Uppsala. Med det här partnerskapet investerar vi i en jämlik fritid för alla, säger Maria Patel (S), idrotts- och fritidsnämndens ordförande.

– Partnerskapet förbättrar förutsättningarna för personer med funktionsnedsättning att delta i olika hälsofrämjande aktiviteter vilket är väldigt glädjande, säger Loa Mothata (S), 1:a vice ordförande i omsorgsnämnden.

Fritid för alla-dagen är Upplands största prova på-dag för personer med funktionsnedsättning. Föreningar och organisationer visar upp de fritidsaktiviteter som finns för målgruppen. Fritid för alla-dagen anordnas av nätverket Fritid för alla, där Fyrisgården är samordnare.

– Denna överenskommelse möjliggör en långsiktighet i vårt arbete för att skapa en meningsfull fritid och delaktighet hos personer med funktionsnedsättning. Vi ser också fram emot ett fortsatt gott och givande samarbete med Uppsala kommun som spelat en nyckelroll i vårt arbete för målgruppen, säger Agneta Hedlund Bykvist, ordförande för Fyrisgården.

<<
___________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun (Uk)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.