0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

• BOSTADSMARKNADEN • Konjuktur | Mäklare / Booli
 
>>
Ny statistik från bostadssajten Booli* visar hur utbud, medelslutpriser, andel prissänkta och annonstider såg ut 2019 jämfört med tidigare år. Statistiken gäller både bostadsrätter och villor och är uppdelad per län.

– Efter en del osäkerheter på marknaden året innan har det varit bättre fart i år. Det som kanske framförallt sticker ut är att många objekt har behövt prissänkas, vilket kan vara ett resultat av att köparna var lite avvaktande i början av året, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

På både villamarknaden och bostadsrättsmarknaden har medelslutpriserna ökat jämfört med föregående år i de flesta län. Både Blekinge, Jämtland, och Värmlands län hade under året dessutom de lägsta annonstiderna på villor på många år.

– Generellt har villamarknaden gått bättre än bostadsrättsmarknaden under året, vilket skiljer sig från hur det sett ut tidigare år. De senaste åren har det varit bostadsrättsmarknaden som stått starkast. Men nu ser vi ett trendbrott, avslutar Matilda Adelborg.

Det här hände också på bostadsmarknaden 2019:

  • 270 hus bytte ägare två gånger under året
  • Över 5% av bostäderna till salu beskrevs som “unik” i mäklarens bostadsbeskrivning
  • 8% av bostäderna hade ordet ’söderläge’ i annonsen. Men andelen bostäder till salu där det lyftes fram att det var norrläge var bara 0,1%. 

*Booli Search Technologies AB är en del av SBAB

<<
________________________________
Artikelförfattare: Booli | 2020-01-07

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.