0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

• FÖRFATTARE • Böcker | Uppsala stadsbibliotek / Uppsala kommun (Uk)

>>
Simon Stålenhag, Nina Hemmingsson, Magnus Betnér, Katarina Wennstam och Joakim Medin är några av dem som kommer till Bibliotek Uppsala våren 2020. Vårprogrammet innehåller föreläsningar, författarbesök och många samtal om engagerande ämnen som mänskliga rättigheter, mörker, normskapande och mystiska väsen.

– Det känns extra värdefullt att uppmärksamma våra grundläggande demokratiska värderingar genom program och aktiviteter med fokus på mänskliga rättigheter, säger Mohammed Mekrami, bibliotekschef.

Här är några höjdpunkter på Stadsbiblioteket ur vårens program:

13 januari: Ett mörker som berör
Författaren och konstnären Simon Stålenhag pratar om SF, dystopier och hur spel har utvecklat hans konstnärskap. Monstren och de märkliga landskapen i Simons böcker berör. Han samtalar med speljournalisten och författaren Effie Karabuda.

21 januari: Hur gör man det svåra roligt?
Hur gör man det svåra och mörka roligt? En av Sveriges största komiker, Magnus Betnér, berättar om att skriva stand-up. Samtalet utgår från den senaste föreställningen Work in progress. Samtalsledare är P4-journalisten Christer Engkvist.

3 februari: Alla kan dö
Journalisten Anna Lindman och tecknaren Nina Hemmingsson talar om om hur de vågade tala med människor som vet att de har kort tid kvar att leva. Deras samtal, intervjuer och Ninas teckningar blev till en bok om livet och om människors inneboende kraft att hantera det svåraste. 

25 februari: Thailandssvenskarna
Journalisten Joakim Medin berättar om sin reportagebok Thailandssvenskarna. Med dold mikrofon har han spelat in samtal med sexköpare på klubbar, mc-träffar och bordeller i populära turistmål som Pattaya och Phuket. Kulturjournalisten Ellinor Skagegård leder samtalet.

Författarfredagarna:

• Karin Smirnoff, 24 januari
• Göran Bolin, 7 februari
• Katarina Wennstam, 13 mars
• Patrik Svensson, 24 april

Bibliotek Uppsala arrangerar också programpunkter för en yngre publik, till exempel:

15 april: Normskapande ungdomsböcker
Uppsalaförfattaren Anna Ahlund berättar om sin senaste bok Ganska nära sanningen. Anna Ahlund själv beskriver sina världar och böcker som normskapande.

19 februari: Mystiska väsen intar biblioteket
Författaren till Pax-böckerna, Ingela Korsell, berättar om sin nya bok Väsenologi. Boken handlar om tolv väsen ur den nordiska folktron.

<<
_______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.