0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

• UTBILDNING • Nyanlända | Ekonomi / Skolverket / Uppsala kommun (Uk)
>>
Under våren inledde Uppsala kommun ett samarbete med Skolverket för att stärka förutsättningarna för nyanlända barn och elevers lärande. Utbildningsförvaltningen och arbetsmarknadsförvaltningen beviljas nu drygt 27 miljoner kronor för att fortsätta utvecklingen av arbetet.

Skolverket har fått i uppdrag av regeringen att genomföra systematiska insatser för att nyanlända barn och elever ska få en utbildning av hög och likvärdig kvalitet. Uppsala kommun beslutade under våren om en första överenskommelse med Skolverket för att göra en kartläggning av vilka behov som finns för att nyanlända och flerspråkiga barn och elever ska lyckas med sin skolgång och undervisning. Skolverket erbjuder nu kommunen att teckna en andra överenskommelse utifrån den nulägesanalys och åtgärdsplan som tagits fram.

 – Kartläggningen har identifierat utmaningar och visat möjliga utvecklingsområden. Vår målsättning är att varje barn och elev, oavsett förutsättningar, ska lyckas med sin skolgång. Den här satsningen gör att möjligheterna för det ökar, säger Helena Hedman Skoglund (L), utbildningsnämndens ordförande.

Insatserna riktar sig både direkt mot barn och elever och mot pedagoger och elevhälsopersonal. Målet är att barnen och eleverna ska få högre måluppfyllelse och att förbättra förutsättningarna för att de ska nå goda kunskapsresultat.

 – Vårt mål är att alla ska ha möjlighet till egen försörjning. Vi behöver därför se till att vi skapar förutsättningar för att våra utbildningar är tillgängliga och anpassade för alla – oavsett bakgrund, säger Mohammad Hassan (L), arbetsmarknadsnämndens ordförande.

ÅSatsningen gäller alla skolformer, från förskola till gymnasiet och vuxenutbildning. Överenskommelsen innebär ett bidrag från Skolverket på totalt cirka 27 miljoner kronor till kommunen. Av dessa medel får utbildningsnämnden 22 miljoner kronor och arbetsmarknadsnämnden drygt 5 miljoner kronor.

<<
___________________________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.