0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

• SENIOR • Socialt | UPS / Uppsala kommun (Uk)

Arkivbild
>>
Vid äldrenämndens möte den 17 december tog nämnden det formella beslutet att överta driften av träffpunkten på Storgatan 11 från Uppsala pensionärsföreningars samarbetsråd (UPS). Övertagande äger rum den 1 januari 2020. Första dagen för öppethållande i kommunal regi blir 7 januari.

– Verksamheten på Storgatan 11 är uppskattad av Uppsalas äldre och det är därför väldigt viktigt att verksamheten kan fortsätta, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i äldrenämnden.

Anledningen till övertagandet är att föreningsbidrag inte är rätt finansieringsform för drift av en träffpunkt. Att finansiera verksamheten genom föreningsbidrag istället för driftskontrakt har inneburit otydlighet kring vad som ska täckas av bidraget, exempelvis gällande kostnader för inventarier och telefon- och internetförsörjning. Träffpunkten skiljer sig också åt från övriga träffpunkter inom äldrenämnden genom att den främst har karaktären av ett föreningarnas hus, där pensionärsföreningarna bedriver sina aktiviteter.

Nämnden har även beslutat att tilldela UPS ett bidrag om 40 000 kronor för att säkerställa fortsatt programverksamhet på träffpunkten.

– UPS bedriver idag väldigt bra verksamhet på träffpunkten och det vill vi självklart ska fortsätta, avslutar Caroline Hoffstedt (S).

Träffpunkten Storgatan 11 drivs sedan 1 januari 2012 av Uppsala pensionärsföreningars samarbetsråd (UPS).

<<
______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.