0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

• RIDSPORT • Ekonomi | Ridanläggningar / Uppsala kommun (Uk)
>>
Idrotts- och fritidsnämnden beslutade i våras att Uppsalas ridsportföreningar skulle kartläggas för att bättre kunna beskriva föreningarnas förutsättningar och behov. Kartläggningen har idag återrapporterats till nämnden och en av slutsatserna är ridsportens anläggningsbehov bör ses över både på kort och lång sikt.

Kartläggningen omfattar 17 föreningar som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet och sex föreningar som är anslutna till Svenska Islandshästförbundet. De 17 ridsportföreningarna i Uppsala kommun hade 2018 tillsammans runt 1 600 medlemmar. Antalet hästar i kommunen är 10 000 och ungefär 10% av Uppsalas invånare mellan 12 och 90 år har någon gång under året ägnat sig åt ridsport.

– Jag är glad att vi nu har en tydlig bild av ridsportens förutsättningar och behov. Kartläggningen kommer vara till stor hjälp vid framtida satsningar och samarbeten. Ridanläggningarna engagerar främst tjejer och det här är ett viktigt steg för att möta dem i deras fritid, säger Maria Patel (S), ordförande idrotts- och fritidsnämnden.

– Det har gjorts ett omfattande arbete med kartläggningen tillsammans med Upplands idrottsförbund och föreningarna. Nu har vi ett stabilt material att stå på när vi fortsätter arbetet med att utveckla ridsporten i kommunen, säger Josefine Åhrman, idrott och fritidschef.

Under 2018 fick sju ridsportföreningar i Uppsala kommun någon form av bidrag från kommunen. Det totala bidraget till barn och ungdomsidrott var 36 mkr varav ridsporten fick ca 3,2 mkr (ca. 9%) av det totala bidraget. Av det totala anläggningsstödet fick ridsporten knappt 18 %.

<<

______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.