0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

• KLIMAT & MILJÖ • ”Parisavtalet” | Greenpeace

>>
I onsdags (läs 11 december) presenterade EU-kommissionen sin plan för “Europas gröna giv”: alltså de samlade ansträngningar som EU ska göra för att visa ledarskap i klimatfrågan. Trots en ambitionshöjning jämfört med tidigare kommissioner menar Greenpeace att förslagen är för svaga.

Kommissionen har sagt att de ska föreslå nya mål för utsläppsminskningar till 2030 först sommaren 2020, vilket inte ger EU-ländernas regeringar nog tid att komma överens om mer ambitiösa 2030-mål till nästa års klimattoppmöte. Under nästa års klimattoppmöte i Glasgow, COP 26, ska samtliga parter till Parisavtalet presentera nya, mer ambitiösa mål för utsläppsminskningar. Om EU inte kan leverera på detta möte finns risken att andra parter också dröjer med sina ambitionsökningar.

Franziska Achterberg, talesperson för EU-frågor hos Greenpeace menar att EU:s utsläppsmål till 2030 idag är för svaga.

– En 50-55-procentig minskning till 2030 är inte nog. Naturen förhandlar inte och ju längre vi väntar med nödvändiga förändringar, desto mer skada gör vi och desto dyrare blir det. Genom att dröja med förlag på nya 2030-mål riskerar EU-kommissionen att att underminera Parisavtalet och hoppet om ledarskap i klimatfrågan från EU-håll, säger Franziska Achterberg.

<<

____________________________________________
Artikelförfattare: Greenpeace Sverige | 2019-12-11

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.