0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

• UNGDOM • Nytt läge | Uppsala kommun (Uk)
>>
Kulturnämnden i Uppsala beslutade på sitt sammanträde den 12 december att Ungdomens hus får nya anpassade verksamhetslokaler. Detta efter att föreningen sagt ja till en flytt.

I juni 2019 blev föreningen Ungdomens Hus presenterade möjliga alternativ för nya verksamhetslokaler och föreningen såg då att den gamla seniorrestaurangen Karl-Johan var intressant att titta vidare på. Kommunens fortsatta analyser visar också att föreningens behov kan rymmas i Karl-Johan. Lokalen är tillgänglig och lätt att göra brandsäker och har även verksamhetsmässiga fördelar jämfört med dagens fastighet. Blivande kafé- och konsertlokal är stor och tillgänglig med lastkaj och möjliga loger. Lokalerna är ljusa och fina och har en särskild prägel. Extra omsorg om ljudisolering måste dock till vid verksamhetsanpassningen så att ljud inte blir störande för omkringliggande bostäder.

– Samarbetet med föreningen Ungdomens hus och kommunen har varit mycket konstruktivt och kulturnämnden ser fram emot att kunna gå vidare i planeringen av de nya lokalerna tillsammans med föreningen. Förhoppningen att man ska flytta in i de nya lokalerna till årsskiftet 2020/2021, säger Linda Eskilsson (MP), ordförande i kulturnämnden.

– Vårt huvudfokus har varit att vara kvar i befintliga lokaler, men vi ser nu flera fördelar med att flytta eftersom vi vill fokusera på att bedriva kulturverksamhet av och för ungdomar och slippa oroa oss över lokalfrågan, säger David Llerena, vice ordförande Föreningen Ungdomens hus.

Föreningen Ungdomens hus är en ungdomsdriven förening som i drygt 30 år har bedrivit verksamhet i fastigheten på Svartbäcksgatan 32. Huset måste totalrenoveras. Renoveringen skulle bli mycket kostsam samtidigt som huset är svårt att tillgänglighetsanpassa och göra brandsäkert. I dialog med föreningen Ungdomens Hus har kommunen därför letat alternativa lokaler.


Karl-Johansgårdarna.
<<

_______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

 

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.