0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

Enligt Peder Strandh, redaktör’nKRIMINALITET | Gängvåld / Skjutningar / Polisen / Uppsala kommun (Uk)
>>
Operation Rimfrost inleddes i november i det våldsdrabbade Malmö med fyra mål för att komma åt gängbrottsligheten. I förra veckan nåddes vi av uppgifter om att insatsen kan komma att flyttas/ kopieras från Skåne till ”Mälardalsudden” (läs Stockholm- och Uppsalaområdet). Att Uppsala skulle kunna ha nytta av Rimfrost råder det knappast någon tvekan om. Vår stad har haft, och har, sin beskärda del av gängrelaterad kriminalitet.

Så sent som strax före midnatt, natten till idag, var det så åter dags för en skjutning i Stenhagen. Två män som befinner sig i en bil blir svårt skottskadade i något som polisen först rubricerar som mordförsök. Nu på måndagsmorgonen nås vi av nyheten om att den ene av männen har avlidit vilket innebär att brottsrubriceringen ändras till mord.

För bara några dagar sedan höll kommunalrådet Erik Pelling och lokalpolisområdeschefen Jale Poljarevius en pressträff med anledning av de kriminella gängen. ”Vi kommer aldrig acceptera att de kriminella gängen skapar skräck och oro bland Uppsalaborna”, slog Jale Poljarevius fast samtidigt som Erik Pelling förklarade att Uk tillsammans med polisen ”ska öka tryggheten och bekämpa kriminaliteten i Uppsala”. Med tillägget ”Inget annat duger” råder ingen som helst tvekan om att det är dags att kavla upp samtliga ärmar och sätta sprutt. För när skjutningar sker med en frekvens som det senaste året så har vi inget annat val än att ”ta i med hårdhandskarna” och plocka in ledande gänggestalter, störa deras verksamhet, göra beslag i parti och minut samt få med sig socialtjänst och åklagarsidan på tåget.

Nu på morgonen skriver polisen att:
En utredningsorganisation är ihopsatt och kommer att arbeta med ärendet under dagen och framåt. Flera olika utredningsåtgärder kommer att genomföras. Den här händelsen har kopplingar till den nationella särskilda händelsen Rimfrost. Rimfrost stab kommer att ha ett extrainsatt möte under dagen med anledningen av händelsen i Stenhagen.

Nu måste myndigheterna dansa simultant, vittnen stå upp och kunna räkna med stöd och beskydd från såväl sin närmaste omgivning och grannskap som myndigheterna. För nog ska detta äckel gå att trycka tillbaka!? Men det är enbart när vi som samhälle gör gemensam sak och står upp för varandra som vi kan lyckas få bort den röta som nu fått fäste i ditt och mitt Uppsala.

Peder Strandh, chefredaktör UM Luthagsnytt
<<

_______________________
redaktion@luthagsnytt.se

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.