0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

• SOLIDARITET • Julhandel | Allmänheten / Näringslivet / Uppsala Stadsmission

>>
Lördagen den 14 december kl. 13 uppmanar Uppsala Stadsmission allmänhet och näringsliv att ta på sig en tomteluva och ställa upp i Tomteruschen runt S:t Persgallerian. Deltagarna kan gå eller springa allt efter dagsform och kondition. Det viktiga är att man är med och ruschar för ett mänskligare Uppsala. 

– Det känns jättekul och jätteviktigt med tomteruschen! Det är första gången vi arrangerar loppet så vi vet inte riktigt vad vi har att förvänta oss. Men vi hoppas såklart på engagemang från både företag och uppsalabor, säger Ewa Johansson på Uppsala Stadsmission.

Tomteruschen är inget lopp på tid utan en etapp på 500 meter runt S:t Persgallerian. Deltagarna träffas vid tomtetronen minst trettio minuter innan loppet startar för anmälan och uppvärmning med Bodil Frick från uppsala kampsport & hälsocenter. Under själva loppet kommer överraskningar i form av musik och efter loppet lottas priser ut på deltagarnumren. Alla deltagare uppmanas att ta på sig en tomteluva (eller en hel tomtedräkt) när de ruschar för mer medmänsklighet. För de som inte har tomteluva kommer det att säljas några luvor på plats.

Tomteruschen är en del av Stadsmissionens julinsamling så deltagarna anmäler sig genom att swisha 100 kronor (200 kr/familj) samt Tomte till Stadsmissionens swishnummer 900 28 25. Pengarna som kommer in går oavkortat till arbetet för hemlösa och socialt utsatta i Uppsala.

– Tomteruschen handlar framförallt om att synliggöra hemlösheten och utsattheten i Uppsala! Men eftersom behoven även ökar ute i verksamheterna med bland annat fler yngre hemlösa behöver vi också mer resurser. Här är det ”alla bäckar små-principen” som gäller. Vi hoppas att 100 kronor är något som många kan bidra med, avslutar Ewa Johansson.

<<

__________________________________________________________________________
Artikelförfattare: 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.