0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

• UTMÄRKELSE • Campus Ultuna Grönområden / Statens lantbruksuniversitet (SLU)
>>
2017 blev SLU:s campus Ultuna först ut med att få Green Flag Award i Sverige. Nu får SLU och Akademiska Hus utmärkelsen för tredje året i rad och visar därmed att de prisbelönta grönområdena fortsätter att utvecklas. I år tilldelas Ultuna Campus på nytt Green Flag Award – ett bevis på det lyckade samarbetet mellan SLU, markentreprenören och Akademiska Hus.

Ultuna får fortsatt högt betyg för sina grönområden och sina ambitiösa planer för att förädla och förfina ytterligare. Kunskapsparken får särskilt goda vitsord och är en plats för så väl forskning som rekreation. En stor del av Green Flag Award är också att få feedback på det arbete som görs.

– Tre års arbete med Green Flag har fått våra organisationer att fungera bättre tillsammans och arbetet har resulterat i flera konkreta projekt som vi kommer att arbeta vidare med under 2020. Våra studenter, besökare och kollegor har hamnat allt mer i fokus vilket gläder mig eftersom mitt mål är att skapa en så bra plats som möjligt för människor på Ultuna, säger John Lööf Green, koordinator för utemiljö på SLU.

Green Flag Award har delats ut i över 20 år och administreras av Håll Storbritannien rent (Keep Britain Tidy), på uppdrag av det brittiska kommundepartementet. Syftet med Green Flag Award är att uppmärksamma och belöna välskötta parker och grönytor och på så vis sätta en standard för skötsel och underhåll av rekreationsytor i såväl Storbritannien som i resten av världen. 

– Samarbetet mellan SLU och Akademiska Hus kring gröna utemiljöer är otroligt viktigt och möjliggör att vi tillsammans skapar en plats som främjar en hållbar framtid, där människor trivs och blir inspirerade. Att återigen få Green Flag Award är ett kvitto på att Campus Ultuna verkligen är ett unikt område, både i Uppsala och Sverige, säger Marie Löwling, fastighetschef på Akademiska Hus.

<<

___________________________________________________________
Artikelförfattare: Statens lantbruksuniversitet (SLU) | 2019-12-04

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
100 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.