0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

• KLÄDKODER • Politik | Samhälle / Sverigedemokraterna (SD) i Uppsala / Uppsala kommun (Uk)
>>
Sverigedemokraterna Uppsala meddelade i ett pressutskick på torsdagen (5 december) att de lämnar in en motion om klädkod bland kommunalt anställda. Motionen, som bär rubriken ”Motion om att införa neutral klädkod för kommunalt anställda”, lämnas in till kommunfullmäktige med SD:s förhoppning om att den sedan går vidare till kommunstyrelsen.

Partiet vill med motionen lyfta ”behovet av att utreda och införa en policy för politiskt och religiöst neutral klädkod för kommunalt anställda” och hänvisar till EU-domstolens beslut (i mars 2017) som gör gällande att ”arbetsgivaren behöver införa en allmän ordningsregel för att få inflytande över om den anställda bär politiskt eller religiöst laddade klädval”.
I sitt pressmeddelande skriver Sverigedemokraterna att det en självklarhet att anställda inom Uppsala kommun ska ge ett neutralt intryck inför våra invånare, som ska erbjudas det bästa möjliga bemötandet och servicen.

SD:s förslag lyder:

  • Att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att utreda och därefter införa en policy för neutral personalklädkod som innefattar ett generellt förbud mot religiös och politisk klädsel i Uppsala kommuns verksamheter.

I en skriftlig kommentar förklarar Sverigedemokraterna Uppsalas gruppledare Simon Alm (bilden) följande:
”Uppsala kommun har många olika verksamheter, men i synnerhet inom omsorgen ska man kunna känna sig trygg med vem som kommer till ens hem. Man ska då inte mötas av kommunal personal påklädda med symboler för kommunism, nazism, islamism eller dylikt. Kommunens personal ska vara neutralt klädda eftersom de bär upp kommunen som institution som förväntas vara neutral i sin service”.

<<

____________________________________________________________________________
redaktion@luthagsnytt.se | Uppgifterna bygger på ett pressmeddelande från 2019-12-05

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.