Nu kan du få pengar för din laddstation

• KLIMATSMART • Elbilar | Laddstation / Naturvårdsverket
>>
Nu börjar bidragen betalas ut för dem som sökt stöd till laddstationer via Ladda Bilen. Att ytterligare bygga ut laddinfrastrukturen i samhället behövs om vi ska nå klimatmålen.

– Intresset för Ladda Bilen har varit stort och i dagsläget har vi fått in cirka 600 ansökningar från olika organisationer vilket visar på att det finns ett ökat behov av laddstationer för laddbara fordon. Elektrifieringen av våra bilar är ett viktigt steg i klimatomställningen, säger Tomas Hallqvist, enhetschef på Verksamhetsstödsenheten.

Sedan 25 september i år har vi förenklat för den som söker bidrag till laddstationer. Ansökan görs nu via vår e-tjänst som finns på Naturvårdsverkets hemsida.

Ladda Bilen är ett särskilt investeringsstöd som riktar sig till den som vill installera en laddstation för boende och anställda. Det gäller till exempel laddningsstationer som installeras för en bostadsrättsförenings medlemmar, på ett företags personalparkering, för företagsfordon eller för hyresvärdar som vill sätta upp laddningsstationer vid bostäder.

Läs mer om Ladda Bilen och bidrag för laddstation här!

<<

_________________________________________________
Pressmeddelande från Naturvårdsverket | 2019-11-27

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.