0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

•  INSÄNDARE / DISKUSSION • Stadsplanering | Debatt / Nybyggnation / Uppsalamagasinet Luthagsnytt #4 -2019
>>
I det nu aktuella numret (# 4) av UM Luthagsnytts pappersutgåvor redogör vi (bland annat) för en insändare. Den handlar om byggplanerna i kvarteret Eriksdal och insändaren som, fritt tolkat, är kritisk till sättet våra gamla kvarter behandlas. Läs notisen i fråga nedan.

En som har skrivit in till redaktionen är Patrik Rydell. Med rubriken ”Helt fel” sätter han tonen för sitt mail och fortsätter:
Skyddet av stadsmiljöer är svagt. Kapitalstarka företag kan som ni säger köpa upp villor, riva dem och helt ändra karaktären i en stadsdel. Villaägarna har svårt att motstå frestelsen när de erbjuds åtskilliga miljoner långt över normala priser i området. Politikerna välkomnar förtätning och fler bostäder mera centralt belägna. De samverkar mer med exploatörerna än med dem som bor i grannskapet och får se sin boendemiljö förändras. Hinder föreligger inte att riva villor i gott skick och omvandla fastigheterna till hyreshus eller bostadsrätter om det inte handlar om mycket skyddsvärda byggnader.
Omvandlingen av Uppsala sedan 1950-talet talar sitt tydliga språk. Många byggnader som allmänheten vill bevara rivs utan misskund. Det är kapitalstarka intressen som avgör hur staden förvandlas. Medborgarna råder inte över sin stad och sin miljö. De saknar starka företrädare. Viljan till en politisk förändring i detta hänseende är i det närmaste obefintlig. Kanske behövs en kulturrevolution. // Patrik Rydell

Håller du med insändaren i tidningen och Patrik eller är du av en annan åsikt? Skriv i kommentarsfältet nedan eller maila oss till:
redaktion@luthagsnytt.se <<

_______________________
redaktion@luthagsnytt.se

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.