0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

•RELIGION / LIVSÅSKÅDNING • Samtal | Gratis inträde / Stadsbiblioteket i Uppsala / Studieförbundet Bilda

Anna Lindman, bekant från bl.a. SVT, leder samtalet på Uppsala stadsbibliotek den 1 december.
>>

Studieförbundet Bilda står bakom samtalsturnén på sex orter i Sverige under november och december.

Anna Lindman, journalist och programledare på SVT, leder samtalet om tro, vardag och samhälle med troende från olika religioner, den 2 december i Uppsala.

Sverige beskrivs ofta som ett av världens mest sekulariserade länder. Samtidigt blir framför allt katolska, ortodoxa och österländska kyrkor samt muslimska samfund större och även vissa frikyrkoförsamlingar.
Den 2 december arrangerar Studieförbundet Bilda ett samtal om religionens och trons plats i samhället på Uppsala Stadsbibliotek.

– I ett alltför segregerat samhälle som vårt är det viktigt att skapa mötesplatser där vi tillsammans undersöker våra olikheter och likheter, säger Magnus Sundell, programproducent på Bilda. Ofta fokuseras det på svårigheterna och problemen med den ökade religiositeten och dess synlighet. Men det finns också en tydligt positiv kraft i tron, engagemanget och den ökande mångfalden – vilket vi behöver se och lära oss ta tillvara.

Några av de frågor som är utgångspunkten i samtalet:
Hur är det att som troende leva i ett sekulariserat land? Hur ser krockarna ut? Går de att lösa? Vilka likheter ser vi hos varandras tro och religion? Hur har den ökade närvaron av religion förändrat Sverige? Hur ser det ut i vår stad? Hur kommer förändringen fortsätta? Vad kan religionen bidra med positivt i samhället? Mellan religiösa grupper i Sverige finns stora olikheter, men också likheter. Hur kan vi hitta styrka hos varandra? Hur ser dialogen och mötena ut där vi bor?

Anna Lindman, religions- och livsåskådningsjournalist på SVT, är samtalsledare. Hon har stor kunskap om de olika religionerna och deras praktiker, och är van att hålla i dialog över religionsgränserna. Just nu är hon aktuell med programserien ”Gud så gott” i SVT, där hon tillsammans med Johanna Westman undersöker förhållandet mellan religion och mat.

Medverkande: Rahma Yacin, Jan Olof Hellsten, Lisa Hirschberg och Johnny Häger.

Eventet är gratis. Varken biljetter eller föranmälan krävs. Bara att kom som du är! <<

___________________________________________________________________
Innehållet i texten bygger på ett pressmeddelande från:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.