0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

• BARN • Förskola | Uppsala kommun (Ku)

>>
Uppsala kommun (Uk) planerar för att bygga fler förskolor och skolor de kommande åren. I takt med att Uppsala växer finns ett behov av allt fler platser både i egna och inhyrda lokaler. Uppsala kommuns lokalförsörjningsplan för pedagogiska lokaler anger behovet av, och planen för, kommande års förskole- och skolplatser. Lokalförsörjningsplanen revideras årligen för att möta de tillkommande behov som uppstår i takt med att Uppsala växer.

– Vi behöver planera för en utökning med ungefär 850 platser inom förskolan och 650 platser inom grundskolan jämfört med tidigare plan. Det innebär att vi måste hålla fortsatt hög byggtakt för att kunna garantera alla barn och elever den förskole- och skolplats de har rätt till, säger Helena Hedman Skoglund (L), utbildningsnämndens ordförande.

I planen tar Uppsala kommun även höjd för att hyra in sig i befintliga lokaler för att göra en utökning av gymnasieverksamhet.

– Det här är den prognos vi behöver förhålla oss till idag. Men vi välkomnar naturligtvis att fristående förskolor och skolor etablerar sig för att hjälpa till att möta platsbehovet, säger Helena Hedman Skoglund.

Utbildningsnämnden tog i samband med beslutet om en utökad lokalförsörjningsplan även beslut om revideringar i det funktionsprogram för grundskola som anger på vilket sätt lokalerna ska byggas. Mer fokus ligger nu på att lokalerna ska kunna anpassas efter alla elevers behov för att möjliggöra för så kallade tillgängliga lärmiljöer.

– Funktionsprogrammet är ett viktigt styrdokument för att säkerställa det uppdrag vi har att erbjuda likvärdig undervisning för alla elever, fortsätter Helena Hedman Skoglund (L) och avslutar: Lokalerna är en viktig förutsättning för både elevers och medarbetares möjlighet att uppnå goda resultat. <<

__________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun | 2019-11-25

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.