0 0
Read Time:3 Minute, 35 Second

• KULTUR • Uppsala konstmuseum | Våren 2020 / Konsertserie / Uppsala slott / Uppsala kommun (Uk)

BILDEN: Tuulikki Bartosik på Art Goes Kapakka Festival. Den 21 mars (2020) gästar hon Uppsala konstmuseum.
>>
Det blir en spännande blandning med artister från olika musikgenrer som folkmusik, elektronmusik och jazz som både förvaltar och utmanar musikformat och praktiker. De populära konserterna i konstutställningarna och i museets hörsal fortsätter under våren vid sex tillfällen med start 23 januari.

Torsdagskvällarnas konserter förhöjs och förstärks med Paulina Hedstrand som inbjuden resident-dj i Museum Bar & Café 17.00-21.00. Konsertprogrammet har curerats av Patric Kiraly.

La La Lars
Indie-jazz med trumslagaren Lars Skoglund och band.
Lars Skoglund har sedan tidigt 2000-tal gjort sig känd som trummis bakom en mängd framgångsrika svenska artister. Utöver att vara en medlem i indiebandet Laakso, har han också en framträdande roll som musiker och kapellmästare på Lykke Li’s samtliga skivor och turnéer, men även med band såsom Shout Out Louds, Markus Krunegård och Oddjob för att nämna några.

Under namnet La La Lars har han släppt två rosade soloskivor, 2017 och 2019, med några av de främsta musikerna inom svensk jazz idag består La La Lars av Lars Skoglund – trummor, Jonas Kullhammar – saxofon, Goran Kajfeš – trumpet, Calle Bagge – piano, Johan Berthling – bas.
La La Lars på Spotify

Datum: Torsdag 23 januari 19.00-20.00. Entré 100 kronor.

Northern Resonance
Folkmusik med en ung och nyskapande trio bestående av Anna Ekborg – viola d’amore, Jerker Hans-Ers – hardangerfela, oktavfiol och Petrus Dillner – nyckelharpa.

I jakten på det inre uttrycket kombineras de unika egenskaperna hos viola d’amore, hardangerfela och nyckelharpa. Northern Resonance är ett möte där instrumentens potential och traditionernas gränser pressas för att bryta ny musikalisk mark. 
Northern Resonance på Spotify

Datum: Lördag 15 februari 14.00–15.00. Fri entré.

GRB 670702
Jessie Granqvist & Timothy Wilson
Ljud- och ljuskonst med Jessie Granqvist, dj och Timothy Wilson, ljuskonstnär.
Under kvällen ges en unik möjlighet att uppleva deras levande verk med ljud och ljus.Timothy Wilson är sedan tidigare bekant för uppsalapubliken med installationen Pod 4 som var ett av deltagande verken i Allt Ljus på Uppsala 2018.
Läs mer om installationen Pod 4.

Datum: Torsdag 27 februari 19.00–19.00. Entré 100 kronor.

Tuulikki Bartosik
Den estniska musikern och kompositören Tuulikki Bartosik trotsar förväntningar på och föreställningar om dragspelsmusik.Ursprunget i Võrumaa i Estland är en inspirationskälla men hon utforskar ständigt nya musikaliska kontexter och utmaningar för dragspelet. 2019 släppte hon solo-skivan ”Tempest in a Teapot”. Den är en uppföljning till 2016 års internationellt hyllade ”Storied Sounds”. 
Tuulikki Bartosik på Spotify

Datum: Lördag 21 mars 14.00. Fri entré

Siri Karlsson & Christoffer Berg spelar Arthur Russell
Christoffer Berg är förmodligen mest känd för sina senaste studioarbeten med Depeche Mode. Han debuterade som experimentell musiker på nittiotalet och har sedan dess arbetat med artister som Freddie Wadling, Yukimi Nagano, Fever Ray, Robyn och många fler. Hans solo-utgivningar inkluderar house-musik för Aniara Recordings och hyllad elektronisk jazz som Hird.Under en längre period av skrivkramp drogs Christoffer Berg djupt in i Arthur Russells värld. Här framträder Berg och tolkar Arthur Russel tillsammans med den fantastiska psykedeliska folkmusik-duon Siri Karlsson, bestående av Maria Arnqvist och Cecilia Österholm.
Siri Karlsson & Christoffer Berg på Spotify

Datum: Torsdag 26 mars 19.00. Entré 100 kronor.

Råå
”Som dimmig dub från den skånska myllan ”, ”Som om musiken spelas under vatten”, så lät det bland annat om ”Skånes Järnvägar”, debutalbumet från Råå som släpptes vårvintern 2018. Sedan dess har Råå släppt en remixsingel, en 4-låtars cover EP och ett livealbum och är nu i färd att släppa fullängdaren ”Ljungens Lag”. De som förtjusat sig i den slöa basklarinetten från debutalbumet kommer att känna igen sig. De som förälskade sig i EP:n ”Himmelsblå” får ännu fler knarriga synthar. Nytt för i år är inslag av bongos och stråk av västafrikanska och jamaicanska utblickar.

Live består Råå av Christine Owman – synthar och annat, Elin Hörberg – synthar och piano, David Hagberg – trummor och slagverk, Måns Wieslander – gitarr, Bebe Risenfors – Basklarinett och en hel del annat, Magnus Sveningsson – bas och synthar.
Lyssna till Råå på Spotify

Datum: Torsdag 23/4 19.00. Entré 100 kronor.

<<

___________________________
Artikel från Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.