0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

• FRIRID / PEDAGOGIK • Barn | Uppsala kommun (Uk)

>>
Uppsala kommun (Uk) har tagit beslut om att erbjuda plats på fritidshem till elever som har vårdnadshavare som är föräldralediga eller arbetssökande. De nya reglerna gäller från 1 januari 2020.

Nuvarande regler gör det inte möjligt för barn som har vårdnadshavare som av olika anledningar är hemma att gå på fritidshem. Men i och med att kommunfullmäktige tidigare i höst tog beslut om en riktad satsning på fritidshemmens verksamhet öppnas nu möjligheten för att revidera reglerna. Kopplat till detta satsas också en miljon kronor på fortbildning av fritidspersonal.

– Nu ger vi alla barn, oavsett familjesituation, tillgång till fritidshemmet för att ta del av den pedagogiska verksamheten och känna att de hör till. Fritidshem har en egen läroplan med fokus på språk och kommunikation, skapande, natur och samhälle och lek, det är därför naturligt att alla barn ska få vara med i verksamheten, säger Helena Hedman Skoglund (L), utbildningsnämndens ordförande.

De nya reglerna innebär att elever som har vårdnadshavare som är föräldralediga eller arbetssökande har rätt till plats på fritidshem efter skoldagens slut fram till 15.30. Rätten gäller dock inte innan skoldagen börjat eller under skollov.

Överenskommelsen gällande de nya reglerna är bred, och i beslutet finns stöd även från Vänsterpartiet.

– Fritidshemmens verksamhet kompletterar den ordinarie skolverksamheten på ett mycket bra sätt och det känns därför viktigt och bra att alla barn nu kan ta del av detta, säger Hanna Victoria Mörck (V), tredje vice ordförande utbildningsnämnden.

Uppsala kommun räknar med att cirka 400 barn kommer att söka plats utifrån de nya reglerna. <<

____________________________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun | 2019-11-22

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.