0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

• VÅLD MOT KVINNOR • Agera | Chefer / Länsstyrelsen i Uppsala län
>>
Internationella dagen mot våld mot kvinnor, den 25 november, instiftades av FN 1999. På måndag tar länsstyrelsen tillfället i akt att kunskapshöja inom området. I år kommer 1 000 av länets chefer att få bokpaket för att öka deras medvetenhet om frågan, och därigenom deras möjlighet att agera.

Den 25 november bjuder länsstyrelsen, i samverkan med Nationellt centrum för kvinnofrid, NCK, in till en förmiddag på Uppsala slott, där Internationella dagen mot våld mot kvinnor uppmärksammas. Detta sker som ett led i länsstyrelsens prioritering att arbeta mot mäns våld mot kvinnor, inklusive hedersrelaterat våld och förtryck, prostitution och människohandel för sexuella ändamål.

Vid evenemanget kommer paket med utvald litteratur på ämnet att delas ut till personer i chefsbefattning som verkar inom länet. Tanken är att totalt 1 000 chefer ska få ta del av bokpaketen. Satsningen sker inom ramen för det regeringsuppdrag som länsstyrelsen fått om att på chefsnivå hos relevanta aktörer i länet stärka kunskapen om mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och i synnerhet hedersrelaterat våld.

– Mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck är högt prioriterade frågor för oss. För att uppnå verklig förändring måste det till ökad medvetenhet om frågans omfattning och stärkta kunskaper hos dem som har formell makt, säger landshövding Göran Enander.

Förutom landshövdingen kommer även NCK:s chef Gun Heimer, överåklagare Eva Lundström och Mariet Ghadimi, medgrundare av den prisbelönta ideella föreningen TRIS, att tala vid tillställningen.

– Vi betraktar detta som en del av ett långsiktigt arbete som kommer att fortgå under 2020 med utbildningssatsningar kopplade till bokpaketen, säger Helena Svensson, regional samordnare för arbetet mot mäns våld mot kvinnor vid länsstyrelsen. <<

_______________________________________
Artikelförfattare: Länsstyrelsen i Uppsala län

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.