0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

• ARKITEKTUR • Nytt pris | Estetik / Uppsala kommun (Uk)

>>
Kommunstyrelsen har fattat beslut om att inrätta ett arkitekturpris. Syftet med priset är att ytterligare utveckla Uppsala kommuns arkitekturarbete med att uppmärksamma god arkitektur och goda lösningar för byggnader, offentliga platser eller hela miljöer.

Uppsala kommun har de senare åren succesivt höjt ambitionsnivån för kvalitet i den byggda miljön. En av åtgärderna har varit framtagandet av en arkitekturpolicy. ”Arkitektur Uppsala” beskriver vikten av väl gestaltad miljö med målet att skapa långsiktiga värden för en attraktiv, vacker, hållbar och levande stad.

Syftet med priset är bland annat att engagera och sporra byggaktörer och arkitekter att utveckla projekt till en hög arkitektonisk nivå med god hållbarhet och att entusiasmera bransch och allmänhet i arbetet med god gestaltad miljö. En utvecklad debatt och diskussion om de värden som god arkitektur ger blir en naturlig följd av arkitekturpriset.

– Målet är att priset ska främja en hållbar arkitektur. Att bygga hållbart betyder att även arkitekturen ska hålla i längden. Nya byggnader behöver vara snygga och smarta nog för att vi ska vilja behålla dem en lång tid framöver, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Arkitekturpriset kommer att öka engagemanget och diskussionen kring arkitekturens värdeskapande roll i samhällsbyggandet”, säger Claes Larsson, Stadsarkitekt.

I december öppnar kommunen upp för nomineringar av tänkbara pristagare. <<

_______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.