0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

• KLIMAT & MILJÖ • Avskogning | Regnskog / Amazonas / Greenpeace

>>
São Paulo
  Enligt satellitdata från Amazonas som nu släppts av Brasiliens nationella rymdforskningsinstitut INPE har 9,762 km² skog försvunnit mellan augusti 2018 och juli 2019. Siffran motsvarar en ökning med 30% jämfört med föregående år och är den högsta sedan 2008.

– Vi ser nu tydligt effekterna av den brasilianska regeringens politik. President Bolsonaros miljöfientliga agenda har effektivt nedmonterat Brasiliens förmåga att bekämpa avskogning, gynnar dem som begår miljöbrott och uppmuntrar till våld mot Amazonas urfolk. Bolsonaros administration ser praktiskt taget till att allt arbete som har gjorts under de senaste decennierna för att skydda miljön görs ogjort, säger Erika Bjureby, skogsexpert Greenpeace Norden.

Förstörelsen tenderar dessutom att öka. Varningar om förändringar i skogstäckningen i Amazonas, indikerar att de första tre månaderna som utgör nästa bevakningsperiod (augusti till oktober i år) visar en 100-procentig ökning av områden med skövling jämfört med samma period 2018.

Trots den oroväckande utvecklingen för Amazonas, med ökade bränder, skogsskövling, övertagande av skyddade områden och våld mot urfolk har regeringen inte lagt fram någon konkret politik för att skydda skogen och dess invånare. Tvärtom allierar sig regeringen med de som begår miljöbrott i regionen.

– Vi måste omedelbart vända den pågående miljöförstöringen i Amazonas och kräva en effektiv plan från Brasiliens regering för att bekämpa avskogning. Företag som köper produkter som soja och nötkreatur från Brasilien måste också ta ställning mot Bolsonaros katastrofala miljöpolitik och påskynda sina ansträngningar för att se till att deras leverantörskedjor är helt och hållet fria från skogsskövling, säger Erika Bjureby. <<

____________________________________________
Artikelförfattare: Greenpeace Sverige | 2019-11-19

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.