0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

• PRISAS • Pedagogik | Valsätraskolan / Uppsala kommun / Utbildningsnämnden
>>
Uppsala kommun delar varje år ut pedagogiska priser till tre lärare, i förskola, grundskola och gymnasieskola. Dessutom delas ett ledarskapspris ut till en förskolechef eller en rektor. I år gick ledarskapspriset till Tomas Rylander som är rektor på Valsätraskolan i Uppsala.

Det pedagogiska priset ska gå till en lärare eller skolledare som är engagerad och inspirerande utöver det vanliga, någon som utvecklar lärandet och på samma gång skapar en trygg lärmiljö. Kollegor till pedagoger och skolledare, elever och vårdnadshavare har nominerat kandidaterna och utbildningsnämnden fattar beslut om vilka som får priserna.

– Pedagogiska ledarskapspriset delar vi i utbildningsnämnden ut till en skolledare som har lyckats särskilt väl med sitt ledarskap på sin skola. Det har varit en ära att få vara med och gratulera Tomas Rylander här på Valsätraskolan i dag. Ledarskapspriset delar vi ut för att uppmärksamma de goda ledare vi har i Uppsala. Och för att vi vill trycka på vilken otrolig vikt det har för hur både elever och personal mår och hur man lyckas i skolan med skolresultaten, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

– Att få det här priset är en erkänsla för ett arbete som jag har lagt ned under lång tid. Så jag känner stolthet. Det är jättenaturligt att det är så, säger Tomas Rylander, rektor på Valsätraskolan.

Priserna delas ut i samband med kommunfullmäktige den 9 december. Priserna kan gå till pedagoger i både kommunala som fristående skolor. <<

Artikelns bild är tagen av Uk och visar Helena Hedman Skoglund och Tomas Rylander.
_______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.