0 0
Read Time:54 Second

• TALANGJAKT • Pengar | Uppsala kommun (Uk)
>>

Sammanlagt 750 000 kr extra år 2020 för att attrahera talanger och 3,5 miljoner de kommande två åren för att värva fler möten och evenemang. Det beslutade kommunfullmäktige 5 november.

– När företag, organisationer och föreningar väljer att ha sina evenemang och möten i Uppsala får fler chansen att upptäcka vår stad. Fler bor på våra hotell, äter på våra restauranger och handlar i våra butiker. Det är bra för det lokala näringslivet och skapar fler jobb för Uppsalaborna, säger Erik Pelling (S) kommunstyrelsens ordförande.

Att kunna attrahera fler talanger är också en viktigt i ett växande Uppsala. Den extra satsningen ska användas till att underlätta kontakter med myndigheter för att i förlängningen inrätta en permanent mottagningsfunktion.

– Ska vi nå målet om 2000 nya jobb per år måste vi kunna attrahera kompetens och talanger. Med den här satsningen vill vi exempelvis förenkla myndighetskontakter och stöd att söka plats i skola och förskola för de med särskild kompetens som vill bosätta sig i Uppsala, avslutar Erik Pelling. <<

______________________________
Textförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.