0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

• MINISTERBESÖK •  Uk:s utbildnings och jobbcenter | Matilda Ernkrans / Uppsala kommun (Uk)
>>
Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning, besökte utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda på onsdagen 13 november.
(Läs även tidigare artikel)
Hon var nyfiken på Uppsala kommuns satsning på utbildning och jobb i stadsdelen Gottsunda.

Vid besöket fick ministern träffa elever som läser vid den barnskötarutbildning som kombineras med svenskundervisning och besöka det lärcentrum som är tillgängligt för elever som behöver extra stöd i sina studier.

– Det behövs satsningar på utbildning och språk för att fler ska kunna gå från bidrag till jobb. Både den strategiska placeringen och det nya arbetssättet inom utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda känns nydanande, säger Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning. 

Mohamad Hassan (L), arbetsmarknadsnämndens ordförande och Matilda Ernkrans (S), minister för högre utbildning och forskning samtalar med Andreas Christoffersson, platschef på utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda.

Andreas Christoffersson, platschef på utbildnings- och jobbcenter i Gottsunda, berättade att de tagit emot över 5 000 besök sedan starten i januari i år och att besöken är relaterade till möjligheten att få stöd på vägen mot jobb.

Matilda Ernkrans besökte även föreningshuset Kontakten i Gottsunda, en mötesplats i Studiefrämjandets regi som syftar till inkludering och integrering.

<<

_______________________________
Artikelförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.