0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

DJUR & NATUR Vildbin Hav | Seminarier / Naturskyddsföreningen

>>
I ett brev till sina medlemmar sänder Naturskyddsföreningen ett ”hjärtligt och stort tack” till alla som har deltagit i deras satsning för bin och andra pollinatörer under 2019. ”Nu låter vi bina vila för säsongen men vi kommer höra av oss till er under 2020 med en uppdatering så klart” lovar de.

Tillsammans bidrog det svenska folket med över 10 000 insatser för bina under året som nu går mot sitt slut.
Även om bina nu tillåts ”slumra sött” resten av vintern har man på Naturskyddsföreningen ett antal tips på vad just du, som bi-engagerad, kan engagera dig i under det mörka halvåret. Nedan följer några tips:

Seminarier på Tollare folkhögskola
På tre högaktuella seminarier 2:a och 3:e november på Tollare folkhögskola i Nacka (Stockholm) erbjuds möjligheten för dig som vill lära dig mer om världens viktigaste djur – och hur du kan vara med och rädda dem. Dessa seminarier är kostnadsfria men antalet platser begränsade.
> Läs mer om seminarierna här!
> Via den här länken kan du anmäla dig (förutsatt att det finns plats kvar).
    Obs! Dessa två länkar är aktuella t.o.m. 2 november 2019

En julgåva till bina
Förra året fick Naturskyddsföreningen ett välkommet tillskott bland sina julgåvokort med ett motiv för bina. Kanske är detta en julgåva för dig!?
Läs mer via länken.

Medan vildbina slumrar kan man även göra detta:
Ett av de bästa sätten att löpande hålla dig uppdaterad på allt viktigt arbete Naturskyddsföreningen gör är att följa dem på Facebook. Inom kort dyker där bland annat upp ett event med fokus på ”Black Friday” och första luckan i årets Hållbara julkalender.

___

Ett annat sätt att hålla koll specifikt på engagerande kampanjer och aktioner är att skriva upp sig på någon – eller några – av föreningens ”Aktionslistor”. Det är där de först lanserar insatser så som ”Operation: Rädda bina” och andra insatser så som ”Under ytan” (läs nedan).

___

Vill du också vara med och engagera dig för havet så håller Naturskyddsföreningen just nu en namninsamling med sikte på att nå 10 000 underskrifter. I skrivande stund var antalet underskrifter 9 600. (per kl. 09.00 den 25 okt. 2019)
Besök denna här! <<


________________________
redaktion@luthagsnytt.se

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.