1 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

NY PÅ JOBBET • Hållbarhetschef | Klimat & Miljö / Uppsala kommun

Laura Hartman, hållbarhetschef på Uppsala kommun.

>>
Den 1 december tillträder Laura Hartman som Uppsala kommuns nya hållbarhetschef. Hartman kommer närmast från Uppsala universitet och en fristående rådgivarroll. Hon har en bred erfarenhet av att leda och utveckla organisationer inom offentlig sektor.

– Jag är både stolt och glad över förtroendet och ser verkligen fram emot att dra igång arbetet tillsammans med alla medarbetare och kollegor. Hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030 är vår viktigaste framtidsfråga. Uppsala har höga ambitioner för sitt hållbarhetsarbete och det pågår en mycket spännande samhällsutveckling. Därför känns det särskilt roligt att få leda hållbarhetsarbetet just här. Mitt mål är att Uppsalas invånare snart ska märka en skillnad, säger Laura Hartman.

Uppsala kommun har länge haft en hög ambition när det gäller ekologisk och social hållbarhet. Ingela Hagström, biträdande stadsdirektör, har ansvarat för rekryteringen av ny hållbarhetschef. Med rekryteringen av Laura Hartman höjs ambitionen ytterligare.

– Hållbarhetsfrågorna blir allt viktigare inte minst för oss som kommun och det är viktigt att hela tiden utvecklas och sträcka oss vidare. Många kommuner hör av sig till oss för att få råd och inspiration i hållbarhetsfrågor och det är vi givetvis glada över. Vi vill vara ett föredöme bland kommuner även framöver. Vi är både glada och stolta att Laura tackat ja till tjänsten och är övertygade om att hon är rätt person att leda och utveckla arbetet dit vi vill, säger Ingela Hagström, biträdande stadsdirektör.

Uppsala kommun prioriterar hållbarhets-, miljö- och klimatarbetet. Laura Hartman blir chef för kommunens nya hållbarhetsavdelning och tillsammans med medarbetarna kommer hon fortsätta sätta hållbarhetsfrågorna högt på kommunens agenda och säkra att de politiska besluten får genomslag. Som hållbarhetschef ingår Hartman även i koncernledningen tillsammans med kommunens övriga ledande chefer. Avdelningen kommer vara en central del i kommunens organisation och samarbeta brett i hela kommunen.  

Laura Hartman har sina rötter i Finland men bor och verkar sedan lång tid tillbaka i Sverige. Hon är docent i nationalekonomi och under sina yrkesverksamma år har hon både som forskare och ledare arbetat med flera stora samhällsfrågor: arbetsmarknaden, välfärdssektorn, hälsa och utbildning för att nämna några. Idag arbetar hon som rådgivare, föreläsare och forskare och var fram till i mars i år ordförande för regeringens Tillitsdelegation med syfte att främja en mer tillitsbaserad styrning och ledning i offentlig sektor. Hon har även varit avdelningschef på Försäkringskassan och har haft ledande positioner på bland annat Statskontoret och Studieförbundet för näringsliv och samhälle (SNS).

<<

____________________________________
Textförfattare: Uppsala kommun

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.