0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

KULTUR • Medborgarundersökning | Medborgardialog / Uppsala konstmuseum / Uppsala kommun

>>
Uppsala kommun gör nu en medborgarundersökning för att få reda på vad uppsalaborna tycker om konstmuseet. Invånarnas åsikter ska bli en del av den utredning som just nu pågår kring museets framtid.

Undersökningen ställer öppna frågor så att de som svarar får uttrycka sig fritt, istället för att välja ett svarsalternativ. De tillfrågade bor både i centrala delarna av Uppsala och på landsbygden och kan svara på det språk de känner sig mest bekväma med.

– Det här är en ny form av medborgarundersökning med öppna frågor istället för styrande svarsalternativ. Jag ser fram emot att ta del av många spännande idéer kring det framtida konstmuseets verksamhet och placering, säger Linda Eskilsson (MP), kulturnämndens ordförande. 

Under hösten och vintern pågår en utredning om hur konstmuseets verksamhet ska se ut i framtiden. Den genomförs av kommunledningskontoret, i samråd med kulturförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen.

– En viktig pusselbit i arbetet med ett nytt konstmuseum är att lyssna in vad Uppsalaborna vill se. Med den här breda medborgarundersökningen hoppas jag att vi får in många bra tankar och förslag till det kommande arbetet, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Utredningen ska leda till ett inriktningsbeslut om Uppsala konstmuseum som kommer att presenteras i februari 2020. Två stora frågor för medborgarundersökningen och utredningen är var museet ska placeras och vilken typ av verksamhet som ska bedrivas.

Senare under hösten kommer Uppsala kommun också bjuda in föreningar och andra intressenter till mindre dialogmöten.*

<<
__________________________________________
Textförfattare: Uppsala kommun

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.