0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

 SAMHÄLLE • UPPSALA ÖSTRA | Södra Gunsta / Uppsala kommun 

Södra Gunsta ligger ca. 10 km öster om Uppsala – intill länsväg 282.

>>
En mil öster om centrala Uppsala, i södra Gunsta, ska ett nytt område växa fram med omkring 1500 bostäder, mötesplatser, idrottsplatser och annan service. Nu har stadsbyggnadsförvaltningen tagit fram ett förslag på markanvisningsavtal till Skolfastigheter AB för att bygga en skola och en förskola i södra Gunsta.

Skolfastigheter AB tilldelades år 2014 en markanvisning för att möjliggöra utbyggnad av skola och förskola i det nya området Södra Gunsta. Markanvisningen gällde i två år och upphörde därmed att gälla år 2016. Sedan dess har arbetet med att ta fram nya detaljplaner för Södra Gunsta fortgått.

Uppsala kommuns mark- och exploateringsutskott fattade på måndagen beslut om att förlänga markanvisningsavtalet för en ny förskola och skola i Södra Gunsta.

– Vi bygger inte bara bostäder, utan ett helt samhälle. I Södra Gunsta växer nu ett helt nytt område fram med bostäder, mötesplatser, idrottsplatser och annan service. I det arbetet är det också självklart att planera för förskole- och skolplatser. Nu tar vi nästa steg för det, säger Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet i Uppsala kommun.

– Uppsala växer och det är viktigt att i ett tidigt skede planera förskole- och skolplatser för att möta upp det ökade behovet. Därför är jag glad att arbetet för en ny förskola och skola i Södra Gunsta nu går vidare, säger Helena Hedman Skoglund (L), kommunalråd med ansvar för utbildningsfrågor i Uppsala kommun.

Detaljplanen för markanvisningsområdet förväntas vinna laga kraft i början av år 2020. Efter det kan Skolfastigheter beviljas bygglov, förvärva marken och påbörja byggandet av en ny skola och förskola i Södra Gunsta.


<<
________________________________________
Textförfattare: Uppsala kommun
(Urspr. publ. 1 oktober 2019)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.