0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

UPPSALA NORR • Storvreta syd – Fullerö Hage |Nybyggnation / Planprocess / Uppsala kommun

>>
Kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott har beslutat att tilldela Veidekke Bostad AB och Kärnhem Bostadsproduktion AB rollerna som så kallade ankarbyggherrar i Södra Storvreta. Ankarbyggherrens roll är att bidra med sina praktiska erfarenheter under planprocessen. Byggaktörerna kommer att samarbeta med kommunen under framtagandet av den första detaljplanen för Södra Storvreta. Som gengäld har de tilldelats en option på markanvisning för cirka 100 bostäder vardera. Totalt ska 1000 bostäder byggas i området.

Stadsbyggnadsförvaltningen har genomfört en urvalsprocess för ankarbyggherrar i Södra Storvreta. Fem byggaktörer har utvärderats utifrån kunskap och erfarenhet av detaljplaneprocesser, hållbarhetsaspekter samt deras förmåga att skapa fler bostäder till rimliga priser. Kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott har nu gett Veidekke Bostad AB och Kärnhem Bostadsproduktion AB i uppdrag att bidra med sina erfarenheter under planprocessen och kvalitetssäkra detaljplanens genomförande.

– Nu prövar vi ett nytt grepp där vi samarbetar med två byggaktörer i framtagandet av detaljplanen för Södra Storvreta. Veidekke Bostad och Kärnhem Bostadsproduktion är två byggaktörer som arbetar med innovativa och hållbara lösningar. Deras erfarenheter kommer att hjälpa oss i processen, inte minst för att bygga bostäder till lägre kostnader, säger Erik Pelling (S), ordförande i Uppsalas kommuns mark- och exploateringsutskott.

Intentionsavtalen reglerar mål och principer för samarbetet mellan kommunen och ankarbyggherren. Efter att detaljplanen för Södra Storvreta har varit på samråd ska intentionsavtalet ersättas av ett markanvisningsavtal.

I Södra Storvreta kommer det också att byggas en ny bussgata som knyter ihop Fullerö med Storvreta.

Preliminär tidplan:
• Hösten 2020: beslut om markanvisningsavtal
• Våren 2021: antagen detaljplan
• Hösten 2021: beslut om köpeavtal


<<
___________________________
Textförfattare: Uppsala kommun
Urspr. publ. 30 september 2019

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.