0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

HEDERSMEDALJ | Uppsala kommun / Prisutdelning


>>
Uppsala kommuns medaljdelegation har beslutat om utdelning av kommunens hedersmedaljer 2019. Medaljerna kommer att delas ut av kommunfullmäktiges och medaljdelegationens ordförande Eva Edwardsson den 22 november 2019 i samband med en högtidlighet i Rikssalen på Uppsala slott.

Vid samma tillfälle uppmärksammas även medarbetare i Uppsala kommun som varit anställda i 25 år med ett förtjänsttecken i form av medalj samt presentkort på klocka, cykel eller konst/konsthantverk. 

Motiveringarna för Uppsala kommuns hedersmedaljörer år 2019 lyder:

Till Cecilia Wikströmpräst, f.d. Europaparlamentariker och riksdagsledamot, för hennes synnerligen framgångsrika arbete som Europaparlamentariker och hennes mångåriga engagemang för jämställdhet, kvinnors rättigheter, fred, frihet, mänsklig värdighet och medmänsklighet.

Till Elisabeth Viksten Eriksson, för att hon som rektor för Gottsundaskolan genom målmedvetet arbete har skapat ett framgångsrikt arbetsklimat med lärandet i fokus, där sammanhållning och ömsesidig respekt mellan alla, elever som vuxna inom skolan betonas, och för att hon i en svår situation efter skolbranden år 2018 har visat prov på stort ledarskap.

Till Håkan Holmberg, för att han som politisk skribent, chefredaktör på Upsala Nya Tidning, författare och riksdagsledamot, har stått upp för demokratin och oförtrutet arbetat mot rasism, antisemitism och högerextrema krafter.

Till Ingrid Hovstadius, för att hon genom sitt ledarskap och engagemang under en lång följd av år har bidragit till föreningen Friskis&Svettis positiva utveckling och för att hon som mångårig gympaledare med energi och entusiasm har inspirerat uppsalaborna till motion och rörelseglädje. 

Till Svante Axelsson, för att han som generalsekreterare för Naturskyddsföreningen under ett stort antal år, med omfattande kunskaper om och ett brinnande engagemang för miljöfrågor i bred mening vunnit stor respekt och för att han fått förtroendet att som nationell samordnare leda arbetet för ett fossilfritt Sverige.

I medaljdelegationen ingår kommunfullmäktiges ordförande Eva Edwardsson (L), Carl Lindberg (S), 1:e vice ordförande, Magnus Åkerman (M), 2:e vice ordförande samt ledamöterna Ilona Szatmari Waldau (V), och Karin Ericsson (C).

_____________________________
Textförfattare: Uppsala kommun
_____________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.