0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

PRESSMEDDELANDE / (C)
____
REDAKTIONEN INLEDER:
Följande är ett pressmeddelande från Centerpartiet i Uppsala.
____

>>
Centerpartiet kräver ansvarigt kommunalråd på svar om varför kommunen inte agerade mer kraftfullt för att förhindra det färdtjänstkaos som utbröt den 19 augusti. Nya uppgifter visar att kommunen kände till problemen hos den största leverantören redan veckan innan kaoset bröt ut.

Uppsala kommun bytte leverantör av samhällsbetalda transporter för färdtjänst, skolskjuts och daglig verksamhet den 19 augusti. När det nya avtalet trädde i kraft uppstod kaos då den leverantör som vunnit störst tilldelning saknade tillräckligt med fordon och personal för att fullgöra sitt åtagande. Detta skapade stora problem för många Uppsalabor som är beroende av kommunala transporter för att ta sig till skola, arbete, daglig verksamhet och fritidsaktiviteter. Centerpartiets efterforskningar visar att kommunen fick information om problemen hos den största leverantören redan veckan innan det nya avtalet trädde i kraft.

– Jag vill ha svar från det ansvariga kommunalrådet Rickard Malmström (MP) på varför kommunen inte agerade direkt när man fick den här informationen. Man inledde en dialog med samtliga leverantörer men man gjorde ingen justering av tilldelningen inom avtalet trots att andra leverantörer meddelade att de kunde leverera enligt avtal, säger Jonas Petersson (C), gruppledare och 2:e vice ordförande i gatu- och samhällsmiljönämnden.

Först från den 9 september gjordes en förändring av tilldelningen mellan de olika leverantörerna. Petersson vill också ha svar på varför gatu- och samhällsmiljönämnden haft så dålig insyn i upphandlingen av samhällsbetalda transporter och hanteringen av krisen inom den särskilda kollektivtrafiken.

– Det är svårt att ta ansvar för och försöka lösa en situation man inte får någon information om. Den 15 augusti sammanträdde nämndens arbetsutskott. Då borde man ha flaggat för att den största leverantören inte hade rapporterat in tillräckligt med fordon och förare, men den här frågan fanns inte på dagordningen, fortsätter Petersson.

_______________________________________
Pressmeddelande från Centerpartiet i Uppsala
_______________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.