0 0
Read Time:3 Minute, 3 Second

PRESSMEDDELANDE / SD
_____
REDAKTIONEN INLEDER:

Följande är ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna i Uppsala. UMLN var inte på plats när de nedan redovisade händelserna inträffade. På Uppsalapolisens webbsida nämns inte incidenten så vi söker dem (i skrivande stund) för en kommentar.| Peder Strandh, redaktör’n
_____

>>
SD Uppsala kräver krismöte med Uppsala-polisen

I nästa vecka, 19 september, väntas frågan om ett islamistiskt center i Stenhagen avgöras. SD Uppsala har en tydlig profil i frågan och kampanjar på olika sätt för att få stöd från allmänheten. Under sista tiden inför beslutet avsåg föreningen att ha kampanjer på den berörda platsen, men detta ser ut att kunna ställas in helt då polisen avsiktligen låtit kampanjmedarbetarna utsättas för livsfara. Under nära tre timmars tid tittade polisen på medan kampanjarbetarna fick utstå stenkastning.

Idag, imorgon torsdag eller på fredag behöver ett sådant möte komma till stånd för att inte även helgens kampanjtillfälle ska behöva ställas in. Det är inte uteslutet att en JO-anmälan lämnas in, men i första hand söks dialog för att skapa förståelse för vad som hänt och varför polisen agerade som de gjorde på plats.

Simon Alm, ordf. SD Uppsala

SD Uppsalas ordförande Simon Alm kommenterar:
”Det minsta man kan begära är ju att polisen griper gärningsmän som ägnar sig åt våldsbrott mitt framför ögonen på polisen. Det är dock möjligt att polisen inte törs göra någon insats mer än att visa upp sig, och då hade ett minimum varit rimligt att man förklarat det för oss så vi kunde ha åkt och köpt bygghjälmar istället för att lita på att polisen agerar mot våldet. Det är mycket svårt att få folk att vilja kampanja igen då det är en väsentlig skillnad på att engagera sig för att ha en demokratisk kampanj med dialog och att utsättas för den livsfara som stenkastning faktiskt innebär”.

 

Bakgrund
I lördags hade SD Uppsala en kampanj i stadsdelen Stenhagen för att ha dialog med förbipasserande allmänhet om byggplanerna på en tomt. Byggplanerna avser ett bygge av islamistiskt center om 1200 kvadratmeter. Kampanjen pågick mellan 12.00-15.00, men stördes grovt av kriminella ungdomar i området som först hotade kampanjarbetarna med att ”packa ihop och dra därifrån annars skulle det bli synd om dem”. Därefter kastade de sten mot arrangemanget med jämna mellanrum under hela kampanjen.

Polisen tog god tid på sig att inställa sig på plats efter samtal till 112. När kastandet av föremål fortsatte valde polisen att inte gripa gärningsmännen. Det var inte en upploppsliknande situation utan det handlade om 2-4 gärningsmän. Efter en stund på plats lämnade polisen kampanjarbetarna ensamma kvar med dessa kriminella som i omgångar fortsatte att kasta sten mot oss.

En del stenar var tydligt av en sådan storlek och form att de hade kunnat vålla omfattande kroppsskada och i värsta fall dödligt utfall vid olycklig träff. Det var en totalt oacceptabel situation. Företrädare på plats ringde tre gånger innan polisen återkom till platsen, men inte heller denna gång valde man att ingripa mot gärningsmännen när de fortsatte. 

En person av allmänheten träffades, kampanjtältet träffades många gånger, en polisbil träffades och en förbipasserande stadsbuss träffades. 

SD Uppsalas ordförande Simon Alm kommenterar:
”Det var bland det mest frustrerande och kränkande jag varit med om. Polisen var bitvis på plats, men valde att avstå från att gripa de få gärningsmännen. Jag hintade även tydligt om att jag kanske personligen borde göra ett envarsgripande, men att jag som oerfaren amatör kanske inte är rätt person att göra en sådan sak. Polisen uppvisade total passivitet och lät de bara fortsätta.”

_______________________________________________________
Detta är ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna Uppsala
_______________________________________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.