0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

SKOLA • GYMNASIUM | Magdeburg / Västra Strandgatan 11 / Uppsala kommun

>>
Ellen Fries gymnasium är Uppsalas nya kommunala gymnasieskola. Skolan slår upp portarna hösten 2020 och kommer att finnas mitt i stan på Västra Strandgatan 11. Totalt kommer det att finnas plats för 800 elever på skolan.

– I takt med att Uppsala växer kommer behovet av gymnasieplatser öka under de närmsta åren. Det känns därför extra roligt att återigen öppna upp för kommunal gymnasieverksamhet i dessa centralt belägna lokaler. Ellen Fries gymnasium kommer bli ett välkommet tillskott bland Uppsalas skolor, säger Helena Hedman Skoglund (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Skolan har fått sitt namn efter Ellen Fries. Hon levde på 1800-talet och var en av de första kvinnorna som tog studentexamen. Med kraft och tålamod ägnade Ellen sitt liv åt att få studera och att hjälpa andra som ville studera. Hon var den första kvinnan som disputerade i Sverige och i Norden. Det gjorde hon 1883 vid Uppsala universitet.

– Det är mycket spännande att få vara med och starta en ny skola när Uppsala växer. Våra ledord är bildning, kreativitet och företagsamhet. Vi kommer att samverka med Uppsala universitetet, Ung företagsamhet och Uppsala estetiska gymnasium säger Ulla Klefbom, rektor på Ellen Fries gymnasium.

Ellen Fries gymnasium finns att söka i valet till gymnasieskola från 21 januari.

___________________________
Textförfattare: Uppsala kommun
___________________________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.