0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

SVERIGE / RESA | Utveckling / Statens Järnvägar / Movingo

>>
Nu blir det enklare att låna ut sin Movingo-biljett från en mobil enhet, som till exempel en mobiltelefon eller surfplatta, till en annan mobil enhet. Med några enkla knapptryck i SJ:s mobilapp kan biljetten flyttas till en annan enhet och användas med den enheten.

Ett av de främsta önskemålen från resenärer sedan Movingo lanserades som app-biljett har varit att den ska gå att flytta mellan olika mobila enheter. När det nu är möjligt innebär det att pendlandet i Mälardalen underlättas ytterligare och att Movingo-biljetten blir opersonlig på riktigt.

Biljetten kan lånas ut som mest varannan dag och då i minst 48 timmar. Efter att biljetten laddats ner till den nya enheten fungerar biljetten i 48 timmar, även om uppkopplingen förloras. Tillgången till internet kan variera under resor och systemet måste under dessa 48 timmar vara säker på att det bara finns en version av biljetten.

Biljetten skickas inte från en enhet, utan den hämtas från den nya enheten. Den som har den nya enheten måste känna till biljettens bokningsnummer och e-post eller mobilnummer.

Resenärer med SJ:s app har tidigare varit tvungna att vända sig till SJs kundtjänst för att få hjälp att flytta biljetten, vilket cirka 200 resenärer i månaden har gjort. I Movingos app har det tidigare varit möjligt att flytta biljetten till en annan enhet med Movingos app installerad.

Enklare att passera SL:s spärrar
SL har nu monterat utrustning som kan läsa av app-biljetter i tunnelbanan, pendeltågen och på de allra flesta bussarna. Det innebär att SL:s spärrar kan öppnas direkt med Movingo-biljetten. Det regionala resande i Mälardalen blir ännu enklare och mer flexibelt.

– Nu tar Movingo-biljetten dig verkligen från dörr till dörr. Att underlätta mobilitet och regionalt pendlande på det här viset är en förutsättning för att Mälardalen ska fortsätta växa och utvecklas, säger Christer Litzell, Affärschef för SJ:s trafik i Mälardalen.

______________
Textförfattare: SJ
______________

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.